Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii sunt seduşi de o mare păcăleală. Una fatală, atenţie! Alertă în pandemie
Românii sunt seduşi de o mare păcăleală. Una fatală, atenţie! Alertă în pandemie

Românii sunt seduşi de o mare păcăleală. Una fatală, atenţie! Alertă în pandemie

Autorităţile din România au lansat un nou apel pentru românii care ignoră măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Radio România Actualităţi citează specialiştii în sănătate, care roagă populația să respecte măsurile de protecție sanitară.

Conform sursei citate, aceştia atrag atenția că mersul la petreceri private, în curţi sau la grătar cu familia, nu reduce pericolul de infectare cu noul coronavirus.

Deşi cetăţenii cred că sunt mai puţin expuşi sau chiar că nu există niciun pericol la evenimentele respective în aer liber, realitatea nu este deloc aşa

Ultimul exemplu în acest sens a venit odată cu descoperirea unui nou focar cu 76 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la Huşi.

Totul s-a întâmplat într-un centru pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități din Municipiul Huși.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au revenit astfel cu îndemnuri către populație, cu privire la respectarea regulilor sanitare.

Distanţarea socială este cu atât mai importantă acum, vara, când oamenii participă la diverse activități în spații private, fără a ține seama de distanțare fizică sau mască de protecție.

„Mircea Gologan, prefect: Eu am făcut apel către toți locuitorii județului Vaslui, este frumos afară, sunt persoane care merg în concediu, au loc acele întâlniri familiale unde din păcate, de multe ori, se lasă garda jos.

Au apărut acele petreceri grătare în curţi, private și atunci apare această contaminare.

Reporter: La Centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități în care a fost descoperit noul focar de infecție cu SARS-Cov- 2 a fost instituită carantina pentru 16 zile.

Pentru ca numărul persoanelor infectate să nu mai crească, oamenii trebuie să țină seama de regulile sanitare.

Mircea Gologan: Respectând aceste reguli şi ţoţi având grijă de ei, igiena mâinilor, așa cum i se spune peste tot, purtând mască în spațiile închise, evitând să discutăm cu persoane care nu poartă mască, persoane necunoscute, astfel încât să ne protejăm.

Reporter: Cea mai recentă raportare oficială arată că la nivelul județului Vaslui, numărul total al persoanelor infectate a depășit 800, iar la spitalul suport COVID din Bârlad sunt internați în jur de 250 de pacienți”, arată Radio România Actualităţi.

Transcript realizat de Rador