Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii sunt la un pas de carantinare. Raed Arafat a dat ultimele detalii despre impunerea restricțiilor
Românii sunt la un pas de carantinare. Raed Arafat a dat ultimele detalii despre impunerea restricțiilor

Românii sunt la un pas de carantinare. Raed Arafat a dat ultimele detalii despre impunerea restricțiilor

Rata de infectare cu coronavirus crește de la zi la zi, iar Raed Rafat a vorbit despre modul în care se stabilesc localitățile ce vor intra în carantină.

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre restricțiile pe care le-ar putea impune autoritățile, odată cu creșterea numărului de infectări cu coronavirus. Românii riscă să aibă de-a face cu noi limitări, în cel de-al patrulea val al pandemiei. Raed Arafat a explicat cum se carantinează localitățile unde rata de infectare este foarte crescută.

Cum se stabilește formula de calcul care duce la carantinarea localităților

„Noi avem în Hotărârea de Guvern unele praguri care sunt prestabilite, și asta că să ușureze luarea deciziilor de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. De exemplu, la Satu Mare a fost un număr de localități în care a crescut incidența semnificativ. Dar nu este suficient numai creșterea incidenței. Există un mecanism de calcul stabilit de INSP.

DSP face acest calcul, dacă trece de 60 de puncte, înseamnă că este propunere de carantinare. Se face propunere de carantinare către INSP care o avizează. Ulterior se discuta în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și dacă se menține în comitet carantinarea localităților, atunci se emite ordinul pentru carantinare.

La acest moment avem șase localități în județul Satu Mare și o localitate în județul Sibiu care au fost carantinate prin această modalitate.

Raed Arafat: „Până la carantinare, există alte măsuri”

Până la carantinare, există alte măsuri. Există măsurile care se iau pe limitarea numărului persoanelor care participa la unele activități. Începe numărul să scadă, cu cât crește incidența. Poate interzicerea unor activități. Sau se permite participarea la ele cu condiția să prezinți certificatul verde”, a afirmat Raed Rafat la emisiunea „Sinteza Zilei de la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 3929 noi cazuri de coronavirus.

Bilanţ COVID-19 din 14 septembrie 2021, în România. „Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, în comparație cu ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: