Evenimentul Zilei > Social > Românii iubesc mâncarea de tip fast-food și consumă burgeri, shaorma sau aripioare la scară industrială. Suma impresionantă cheltuită anual
Românii iubesc mâncarea de tip fast-food și consumă burgeri, shaorma sau aripioare la scară industrială. Suma impresionantă cheltuită anual

Românii iubesc mâncarea de tip fast-food și consumă burgeri, shaorma sau aripioare la scară industrială. Suma impresionantă cheltuită anual

Românii mănâncă multă mâncare de tipul fast-food, un obicei alimentar care poate crea mari probleme dacă este repetat pentru o perioadă lungă de timp.

Românii sunt mari consumatori de fast-food și cheltuie aproximativ 2 miliarde de lei pe acest gen de mâncare. 1 din 4 sau 5 lei plătiți sunt pentru burgeri, shaorma sau aripioare de pui, conform unei analize făcute de jurnaliștii de la Ziarul Financiar.

Așa cum se știe, mâncare de genul fast-food este nefastă pentru sănătate și, consumată în exces, poate provoca probleme de sănătate, spun nutriționiștii.

Românii sunt mari consumatori de mâncare de tip fast-food

„Aş fi zis că este o exgerare, dar din păcate văd că în Bucureşti, mai ales la cei mai tineri, lucrul acesta chiar reprezintă o regulă şi chiar atunci când au alternative mai sănătoase de comandat, pentru că la ora actuală, toată mâncarea asta de catering este foarte diversă, deci pot alege şi ceva sănătos, totuşi rămân pe produsele acestea de fast-food. Este clar că în toată lumea sunt extrem de nesănătoase. Problema cu ele este că au devenit şi mult mai ieftine, astfel încât şi le poate permite oricine”, a spus Corina Zugravu, nutriționist, la Antena 3.

„Îmi amintesc, când copiii mei erau mici, în anii ’90, a mânca fast-food era ceva scump, deci era ceva nu îşi permitea nimeni. Astăzi, ele au devenit foarte accesibile şi cum sunt foarte atrăgătoare din punct de vedere estetic, sunt, mă rog, gustoase, frumoase, bune, aparent cel puţin, lumea le consumă cu sport.

„Poate ar trebui să facem nişte lecţii în care să îi reînvăţăm pe oameni să prepare de mâncare acasă”

Nu ştiu în ce măsură educaţia mai este suficientă, pentru că educaţie s-a tot făcut din punctul acesta de vedere. Poate că ar trebui să mergem şi pe colaborarea cu restaurantele acestea de fast-food, astfel încât să îi învăţăm să facă produsele mai sănătoase, cât de cât măcar. Poate ar trebui să facem nişte lecţii în care să îi reînvăţăm pe oameni să prepare de mâncare acasă, pentru că nu este atât de dificil. Este cu certitudine mult mai sănătos.

O salată, în care să fie peşte sau altă carne, sau brânză. Cred că tot colaboarea cu instituţiile respective ar putea da unele rezultate şi desigur, pregătirea mâncării acasă, adusul mâncării de acasă la serviciu”, a mai afirmat Corina Zugravu.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: