ROMANII au aplicat în Italia rețeaua cea mai formidabilă de drumuri și apeducte, iar BARBARII, câteva decenii au neglijat și au transformat într-un morman de moloz

ROMANII au aplicat în Italia rețeaua cea mai formidabilă de drumuri și apeducte, iar BARBARII, câteva decenii au neglijat și au transformat într-un morman de moloz

Italia este o țară construită în anii '60, abandonată încă din anii '90, care a început să coboare în ultimii zece ani. Iar motivul este că am încetat să credem în progres. Totul pare mai important: mediul, austeritatea, comitetele cetățenilor, Curtea de Conturi, lupta împotriva pierderilor și a corupției. Există întotdeauna un motiv bun pentru a nu face nimic, scrie editorialistul Antonio Polito.

A apărut deja controversa politică după tragedia cu podul din Genova şi se caută vinovaţii. Deja ministrul Toninelli, acuză lipsa de întreținere a infrastructurii de către cei care au domnit înainte, sună cunoscut, nu-i aşa?

"Dar necazul este că, de mai mulți ani, nu s-au făcut lucrări de întreținere"

Aceasta este povestea declinului unei țări care se vrea ascuns. Romanii au aplicat în Italia rețeaua cea mai formidabilă de drumuri și apeducte, iar barbarii, câteva decenii au neglijat și au transforma într-un morman de moloz", scrie editorialistul Antonio Polito.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tragedia gravă a Genovei este rezultatul unei paralizii a progresului

"Podul era cu probleme de mult timp. Dacă s-a prăbușit, este clar că întreținerea nu a fost până la stâlpii de rezistenţă. Justiția trebuie să încerce să înțeleagă de ce și din cauza cui. Dar, din moment ce la sfârșitul anilor '90, un expert a avertizat despre problemele reale şi anume: costurile de întreținere ale acestui pod au devenit atât de mari încât pot egala costul unui pod nou", dar nimeni nu l-a auzit.

"Există într-adevăr de zeci de ani un proiect rutier care poate elimina anomalia unei autostrăzi care trece deasupra oraşului: Gronda di Ponente, cu toate acestea, alături de alte nume exotice, a ajuns pe lista luptelor epice și nesfârșite pe care le auzem seara la televizor: cu cei buni care vor să blocheze, și cei răi și corupți care vor să execute proiectul", mai scrie editorialistul.