Evenimentul Zilei > Sport > Românii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, lăudați de un mijlocaș legendar al fotbalului mondial
Românii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, lăudați de un mijlocaș legendar al fotbalului mondial

Românii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, lăudați de un mijlocaș legendar al fotbalului mondial

Nicolae Stanciu și Ianis Hagi s-au făcut remarcați, joi, în Liga Europa, în confruntarea dintre Slavia Praga și Glasgow Rangers.

Ianis Hagi și Nicolae Stanciu s-au aflat față în față, joi seară.Glasgow Rangers a evoluat în deplasare, pe terenul celor de la Slavia Praga, în prima manșă a „optimilor” Ligii Europa. Iar confruntarea s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Stanciu a deschis scorul în minutul 7, scoțienii au egalat datorită lui Filip Helander în minutul 36. La această reușită, Hagi jr. a dat o pasă decisivă. Nicolae Stanciu a ieșit de pe teren în minutul 76, în timp ce Ianis a fost schimbat în minutul 63.

Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, apreciați de Steven Gerrard

Steven Gerrard, antrenorul campioanei Scoției, a fost impresionat de golul reușit de Nicolae Stanciu în debutul confruntării. Cehii au marcat un gol fantastic, câteodată trebuie să ridici mâna şi să recunoşti că ai fost învins de un gol fantastic”. A afirmat fostul mare mijlocaș al lui Liverpool și al naționalei Angliei.

Gerrard a avut cuvinte de laudă și la adresa lui Ianis Hagi, cel care a pasat decisiv la golul egalizator. „Este un stadion foarte dificil pe care să vii şi să înscrii. De aceea suntem încântați. Este o regulă care nu se negociază în echipa noastră, dacă o minge se apropie de linia de fund, să alergi după ea până în poartă.

Mă aştept de la Ianis să fie un jucător mai mult de atac, dar trebuie lăudat că nu a stat o clipă. Ianis a făcut o treabă fantastică. Şi cred că, după cum au arătat cele 90 de minute, meritam acel gol.” A mai afirmat tehnicianul englez.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, învinși de Villarreal

Tot joi, în „optimile” Ligii Europa, Dinamo Kiev, formația pregătită de Mircea Lucescu, a fost învinsă pe teren propriu. Ucrainenii nu le-au făcut față spaniolilor de la Villarreal , în fața cărora au cedat cu scorul de 0-2. Pau Torrs în minutul 30 și Raul Albiol (52) au fost marcatorii confruntării de la Kiev.