Românii fac furori în Europa

Românii fac furori în Europa

Atacanţii Ciprian Marica (Schalke), Daniel Niculae (Nancy) şi Bogdan Stancu (Orduspor) au fost decisivi în week-end pentru formaţiile lor. Florin Cernat a adus victoria echipei Karabukspor.

Jucătorii români care evoluează în campionatele externe s-au trezit la realitate, după ce selecţionerul Victor Piţurcă a ameninţat că nu va mai convoca fotbalişti care lustruiesc băncile de rezerve. Marica, surprins pentru că a fost titularizat Primul care a dat semnalul că a înţeles mesajul a fost Ciprian Marica. Atacantul echipei germane Schalke 04 a fost titularizat sâmbătă în meciul disputat în deplasare cu FC Köln. Românul a punctat de două ori, în minutele 60 şi 72, contribuind la revenirea echipei sale, care s-a impus cu scorul de 4-1. "Am fost puţin surprins pentru că am fost titular, dar antrenorul ne surprinde în fiecare zi. Sunt foarte mulţumit pentru că am înscris", a spus Marica.

Tot sâmbătă, în Franţa, atacantul Daniel Niculae a reuşit o "dublă" (în minutele 69 şi 77) în partida disputată în deplasare de Nancy cu Auxerre, formaţie la care a evoluat în perioada 2006-2010. "Românul Niculae a făcut să tacă fluierăturile izbucnite la intrarea lui pe teren, marcând o «dublă» la revenirea sa triumfală", au scris francezii de la "L’Equipe". Ieri, în Turcia, Bogdan Stancu a adus trei puncte celor de la Orduspor. "Motanul" a marcat, în minutul 55, singurul gol al partidei disputată în deplasare cu Eskisehirspor. Florin Cernat a adus victoria formaţiei sale, Karabukspor, în partida de ieri cu Manisaspor (scor 2-1), transformând un penalty în ultimul minut. Nu toţi românii au avut însă un sfârşit de săptămână fast. Gabi Torje nu a evoluat sâmbătă în meciul Juventus- Udinese (scor 2-1), iar Adrian Mutu nu a impresionat în disputa Cesena - Atalanta (scor 0-1).

În Franţa, Bănel Nicoliţă a jucat modest în partida pierdută de Saint-Etienne, în deplasare, cu Lille, cu scorul de 3-0.

Ne puteți urmări și pe Google News