Evenimentul Zilei > International > Românii fac deja legea la Bari. Polițiștii italieni recunosc că au pierdut lupta cu infractorii
Românii fac deja legea la Bari. Polițiștii italieni recunosc că au pierdut lupta cu infractorii

Românii fac deja legea la Bari. Polițiștii italieni recunosc că au pierdut lupta cu infractorii

Mafia românească se extinde amenințător în Bari, Italia, fenomenul infracțional fiind foarte greu de stăpânit de către polițiști și carabinieri.

Oamenii legii din Bari susțin că românii controlează deja prostituția din oraș, având cele mai mari rețele de femei traficate.

Poliția din Bari a realizat o monitorizare a fenomenului infracțional, concluzia fiind că românii controlează deja marile rețele de prostituție din oraș, preluând de la nigerieni aceasta activitate infracțională. În zonă au existat confruntări între clanurile de români și cele nigeriene pentru controlul prostituției a străzilor unde tinerele aduse din România, sunt obligate să se prostitueze. Polițiștii mai spun că au existat incendii izbucnite în taberele de romi de la periferie, care au de a face cu războiul cu nigerienii, pentru zonele de influență.

Taxa de stradă de până la 500 de euro

Tinerele care sunt controlate de proxeneții români care fac legea în oraș, trebuie să le plătească acestora o taxă de stradă, cuprinsă între 200 și 500 de euro. De asemenea, proxeneții controlează veniturilor femeilor pe care le obligă să se prostitueze.

Polițiștii italieni mai spun că femeile care sunt obligate să se prostitueze sunt cazate în hoteluri insalubre unde mănâncă ce apucă și stau foarte multe ore pe străzi. Altele dintre ele preferă să își gestioneze singure activitatea însă, acestea nu pot scăpa de plata taxei de protecție.

Nu mai sunt la mare căutare

Polițiștii italieni mai spun că au constatat că italienii nu mai sunt dornici să apele la serviciile prostituatelor, mai ales după ce noul coronavirus a băgat spaima în omenire. Tarifele au scăzut foarte mult, ajungând chiar la 20 de euro, suma fiind considerată foarte mică.

Acțiunea clanurilor de români nu se rezumă doar la centrul și periferia orașului Bari, ci și în municipiile învecinate: Triggiano, Rutigliano și Adelfia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News