Toți românii îl consumă, fără să știe cât de NOCIV poate fi! Conține EXTRACT DE GÂNDACI și te îmbolnăvește de CANCER

Toți românii îl consumă, fără să știe cât de NOCIV poate fi! Conține EXTRACT DE GÂNDACI și te îmbolnăvește de CANCER

Unul dintre cele mai consumate tipuri de mezeluri din România, datorită prețului scăzut, este produsul care conține cele mai multe substanțe chimice, mai multe chiar și decât gramele de carne propriu-zise, potrivit dovezilor scoase la iveală de Asociația Pro Consumatori.

Se pare că banalul parizer, care este consumat masiv de către români este cel mai nociv, conținând cele mai multe substanțe chimice care pot provoca afecțiuni, printre care și cancer. Reprezentanții Asociației Pro Consumatori atrag atențăa că aceste mezeluri pot să conțină și extract din gândaci.

„Jumatate din produsele analizate (de chimistii APC – n.r.) contin caragenan, substanta despre care se stie ca este cancerigena. (…) Se vede in rata de imbolnavire ca incidenta mare a cancerului de colon vine din cauza mezelurilor, fiindca anumiti coloranti, cum ar fi si dioxidul de titan, au capacitatea de a penetra mucoasa stomacala si de a ajunge cu usurinta in sange, iar de aici in organe”, spune Costel Stanciu, președintele APC.

„Culoarea parizerului ar trebui sa fie roz pal. Orice alta culoare a acestui produs este data de carmin, un extract din gandaci”, declara Costel Stanciu, presedintele APC (Asociatia Pro Consumatori, organizatie neguvernamentala care numara 27 de ani in domeniul apararii drepturilor si intereselor economice ale consumatorilor – n.r.)”, a mai precizat șeful APC.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui studiu efectuat de APC pe mai multe tipuri de parizer comercializate pe piață, jumătate din acesta conţine piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii şi până la 19 aditivi!

De asemenea, 73% din parizerul analizat are gust intensificat cu monoglutamatul de sodiu şi este colorat cu extract de gândaci!

Studiul privind calitatea parizerului face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră”.