Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii au aflat de la Florin Cîțu că o duc mai bine, chiar și când crește inflația. Cum a calculat premierul
Românii au aflat de la Florin Cîțu că o duc mai bine, chiar și când crește inflația. Cum a calculat premierul

Românii au aflat de la Florin Cîțu că o duc mai bine, chiar și când crește inflația. Cum a calculat premierul

Florin Cîțu a explicat că nivelul de trai al românilor a crescut, la fel ca și economia, iar veniturile au sporit. Și asta în condițiile în care inflația este și ea la nivel ridicat.

Florin Cîțu, premierul României, a vorbit, astăzi, despre creșterea economică pe care a înregistrat-o România în ultima perioadă. O creștere puțin simțită de majoritatea populației, în puterea de cumpărare, ținând cont că prețurile la produse, servicii și utilități au crescut.

Florin Cîțu spune că venitul net a crescut, iar românii o duc mai bine

Șeful Executivului susține că românii sunt mai prosperi, chiar dacă nivelul inflației a crescut, iar veniturile nu au mai crescut. Prim-ministrul a făcut referire la venitul net, despre care a spus că este mai mare.

„Venitul net lunar a crescut cu 7,7% în România. Veniturile nu sunt înghețate. Asta înseamnă că după ce scoatem inflația, salariile au crescut. Puterea de cumpărare crește, nu scade în România”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu va discuta, joi, cu PSD, despre Planul Național de Redresare și Reziliență

Altfel, politicianul a spus că, joi, va avea o întâlnire cu liderii Partidului Social Democrat (PSD), pentru a discuta aspecte legate de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Am avut o discuție cu miniștrii despre PNRR. Suntem în acest moment în discuții directe și cu Comisia Europeană. Mâine la ora 15 voi avea o întâlnire cu câțiva reprezentanți PSD exact pe această temă. Vrau să vă aduc aminte că am fost cel care la buget i-a spus domnului Ciolacu să vină să-i prezint bugetul, nu a venit, când a fost vorba în pandemie de specialiști în sănătate am spus că sunt dispus să ascult soluțiile PSD, nu avenit. Să vedem mâine dacă PSD va da curs invitației”, a afirmat șeful Executivului.

Altfel, întrebat despre numirea Viorică Dăncilă și a lui Ioan Mircea Pașcu, la Banca Națională a României (BNR), premierul s-a ferit să facă vreo considerație pe această temă și s-a ținut departe de orice polemică. „Nu comentez politica de resurse umane a BNR. Discut multe cu guvernatorul, dar nu politica de resurse umane”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: