Evenimentul Zilei > Actualitate > România, sub stare de șoc după accidentul din Bacău. Cine a produs tragedia. Totul despre starea victimelor
România, sub stare de șoc după accidentul din Bacău. Cine a produs tragedia. Totul despre starea victimelor

România, sub stare de șoc după accidentul din Bacău. Cine a produs tragedia. Totul despre starea victimelor

Tragedia de la Răcăciuni a reprezentat cel mai grav accident din Bacău, potrivit purtătorului de cuvânt al organizației județene IPJ. Totul despre cine este vinovat pentru producerea accidentului și care este starea victimelor, la momentul actual.

Accidentul produs, duminică, în Răcăciuni, județul Bacău, a fost apreciat de autorități ca cea mai gravă tragedie din teritoriu, deși aici au loc mai multe accidente, potrivit IPJ Bacău. Accidentul a fost provocat de șoferul microbuzului în care se aflau șapte pasageri. Acesta a pătruns pe contrasens și a distrus un autoturism în care se aflau cinci persoane.

Pasagerii din microbuz se deplasau în vacanță

Autoritățile de la IPJ Bacău au oferit mai multe detalii despre accidentul care s-a produs duminică dimineața, la ora 08.10.

Acesta a fost provocat de șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 46 de ani, originar din municipiul Bacău, care a condus pe contrasens și a intrat în plin într-o mașină marca Mercedes, înmatriculată în Anglia, în care se afla o familie de cinci persoane din Suceava – șoferul, soția sa și cei trei copii ai lor.

Cele șapte persoane aflate în microbuz se deplasau în vacanță.

Accidentul a fost soldat cu moartea a șapte persoane, printre care și doi copii.

Șapte persoane au murit

Șapte persoane au murit, în urma accidentului produs duminică dimineață, în județul Bacău. Din autoturismul marca Mercedes au murit trei persoane – soția șoferului, în vârstă de 34 de ani, un copil de 7 ani și un alt minor de doar 3 luni. Aceștia se aflau pe bancheta din spate a autoturismului.

Din microbuz au murit alte patru victime – o femeie în vârstă de 67 de ani, una de 65 de ani, o altă femeie de 44 de ani și o tânără de 18 ani.

Care este starea victimelor accidentului, aflate în viață

Trei adulți și alți doi minori au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Toți cei trei adulți au fost internați pe secția de Chirurgie, prezentând multiple traumatisme.

Un minor în vârstă de 15 ani se află în stare foarte gravă, prezentând fractură de bazin, ruptură de splină, fractură de femur şi tensiune 4 cu 2.

Un alt copil în vârstă de 3 ani a fost internat la Chirurgie Pediatrică, suferind de traumatism craniocerebral minor, contuzie toraco-abdominală şi escoriaţii.

Autoritățile au deschis în cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. Cercetările privind circumstanțele producerii accidentului se află încă în desfășurare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: