Printre persoanele prezente la protest se află şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean, dar și fratele lui Marius Bodnariu, care este și unul dintre organizatorii protestului. Acesta a declarat că protestul este unul pașnic și are ca scop de a face cunoscute lucrurile ce au loc "într-o ţară aşa-zis civilizată".

Astfel de manifestații au loc și în Suceava, Constanţa, Sibiu, Piatra Neamţ și Cluj-Napoca.Oamenii aveau bannere cu mesajele: "Noi susţinem familia Bodnariu", "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), "Children belong at family" (Locul copiilor este la familie), "Români din toate ţările uniţi-vă. Vi se fură copiii!", "Stop the Barnevernet" (Opriţi Barnevernet), "Mai bine mama săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia", "Domnule preşedinte Iohannis copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!", "Isus a zis: lăsaţi copilaşii să vină la mine şi nu îi opriţi!", "Vi se pare că acesta este creştinism radical?", relatează Mediafax.Citește și: Povestea celor 5 frățiori din Norvegia care au fost smulși cu forța de lângă părinții lor. Evenimentul Zilei face un apel de suflet către reprezentanții regatului nordic: Dați-le copilașii înapoi!


Potrivit organizatorilor, în cooperare cu românii din diaspora, cu cetăţeni şi organizaţii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, în ianuarie se vor organiza concomitent o serie de proteste similare în Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga şi Copenhaga.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a discutat, vineri, cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti despre cazul Bodnariu. Ambasadorul României la Oslo va avea în 13 ianuarie o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

Peste 300 de persoane au protestat în 20 decembrie la Ambasada Norvegiei, după ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei. 


Protest la Ambasada Norvegiei, pentru o familie de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţiProtest la Ambasada Norvegiei, pentru o familie de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţiProtest la Ambasada Norvegiei, pentru o familie de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţiProtest la Ambasada Norvegiei, pentru o familie de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţiProtest la Ambasada Norvegiei, pentru o familie de români ai cărei copii au fost luaţi de autorităţi

Marius (lincențiat în Ingineria Sistemelor și Informatică Aplicată la Universitatea Politehnică București, cu experiență la Romanian Air Traffic Services Administration, angajat al primăriei Redal, Naustdal) și Ruth (asistentă medicală de specialitate pediatrică la spitalul din orașul Forde) Bodnariu sunt o familie mixtă româno-norvegiană stabilită în Norvegia de un deceniu. Familia are 5 copii: Juditte Eliana (9 ani), Naomi Daniela (7 ani), Matthew Samuel (5 ani), John Daniel (2 ani) și Levi Ezekiel (3 luni).

Reamintim că pe 16 noiembrie, anul trecut, instituția de protecție a copilului, Barnevernet, a preluat copiii familiei Bodnariu si i-a dat în plasament în trei familii diferite. Cuplul fusese denunțat de directoarea școlii din orașul Vevring, unde Eliana și Naomi sunt eleve. Toți copiii au fost imediat luați în custodie de autorități, iar părinții au fost duși la poliție și interogați. 

Daniel Bodnariu a spus şi că intervenţia Barnerevrnet ar fi fost abuzivă, în sensul că a desprins copiii de o familie unită, nonviolentă şi nonradicală. Acesta a adăugat că familia Bodnariu au iniţiat în justiţie procedurile de reuperare a copiilor.