ROMÂNIA SE ÎMPRUMUTĂ MASIV. Finanțele vor să ia de la BĂNCI 5.000 de EURO în fiecare SECUNDĂ

ROMÂNIA SE ÎMPRUMUTĂ MASIV. Finanțele vor să ia de la BĂNCI 5.000 de EURO în fiecare SECUNDĂ

NU e glumă, statul român are nevoie urgentă de bani. MFP și-a programat împrumuturi în valoare de 5,825 miliarde de lei în luna iunie, pentru a putea acoperi plata salarilor și pensiilor.

Suma pe care Ministerul Finanțelor vrea să o atragă de la bănci DOAR în luna iunie înseamnă împrumuturi de 5.000 de euro în fiecare secundă, adică aproape 2 MILIOANE de euro în fiecare ORĂ.

Citește mai multe pe capital.ro

Doar în acest AN, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de MFP pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,96% din PIB (circa 24 de MILIARDE DE LEI), care urmează să fie finanţat în proporţie de 65% de pe piaţa internă şi 35% de pe cea externă.

Ne puteți urmări și pe Google News

MFP are în vedere atragerea de resurse financiare de pe pieţele externe prin emiterea de euro-obligaţiuni într-un volum de 2,5 - 3 miliarde euro (echivalent), în funcţie de evoluţiile şi oportunităţile oferite de aceste pieţe, ţinând cont de necesitatea consolidării rezervei financiare în valută existentă la dispoziţia Trezoreriei Statului şi din efectuarea de trageri din împrumuturi contractate de la instituţii financiare internaţionale în valoare de 0,6 miliarde euro. 

Citește mai multe pe capital.ro