Evenimentul Zilei > Actualitate > România s-a relaxat mult prea repede în pandemia COVID-19! Medic: „Morții din primul val … au fost uitați. S-a uitat suferința și necazurile”
România s-a relaxat mult prea repede în pandemia COVID-19! Medic: „Morții din primul val … au fost uitați. S-a uitat suferința și necazurile”

România s-a relaxat mult prea repede în pandemia COVID-19! Medic: „Morții din primul val … au fost uitați. S-a uitat suferința și necazurile”

Iulian Preda, coordonatorul măsurilor anti-COVID în spitalele din Botoșani, a făcut mărturisiri terifiante legate de perioada în care a fost infectat cu virusul venit din China. Medicul susține că România s-a relaxat mult prea devreme, atunci când ar fi trebuit să se pregătească pentru un nou val.

Medicul Iulian Preda, coordonatorul măsurilor anti-COVID în spitalele din Botoșani, a decis să își facă publică experiența prin care a trecut în cele 38 de zile de spitalizare, fiind infectat cu COVID-19. Bărbatul susține că a avut parte de 38 de zile de coșmar. Starea sa de sănătate părea să se agraveze de la o zi la alta, încât a ajuns într-un punct critic, cerând colegilor săi să îl onoare.

„Eu am trecut prin această boală, era să mor. Atât de rău mi-a fost, și mă chinuiam atât de mult încât mi-am rugat colegii să mă omoare. 38 de zile cu totul, iar acum vin unii să îmi spună în față că nu există Covid”, a declarat medicul Iulian Preda pentru presa locală.

Medicul specialist susține că situația este una destul de gravă. Tinerii mor din cauza acestui virus, iar în spitale, cadrele medicale nu mai pot face față numărul mare de pacienți. Iulian Preda susține că personalul medical se roagă zilnic să poată salva cât mai multe vieți, potrivit realitatea.net.

Restricțiile în lupta cu COVID-19 au fost relaxate mult prea repede în România

Medicul specialist susține că autoritățile au greșit atunci când au relaxat măsurile. Suntem deja la valul patru al pandemiei de COVID-19, iar morții din primul val au fost uitați. Românii nu trebuiau să se gândească la libertate, ci alta era prioritatea lor. Stocurile de alimente, medicamente și vaccin ar fi trebuit să fie prioritare, nu relaxarea restricțiilor, decizie care a venit mult prea devreme.

„Societatea românească a tratat cu dispreț existența acestui virus. Am considerat că este doar o gripă banală și de care se trece cu ușurință. Morții din primul val, al doilea val, dar mai ales cei din primul val, au fost uitați. S-a uitat suferința și necazurile de atunci și totul a devenit așa, ca o mare relaxare, ca o mare lehamite. De la nivel foarte jos până la nivel foarte înalt. Tocmai când lucrurile ar fi trebuit să ne pună în gardă pe toți, să ne facem rezerve alimentare, de măști, de halate, de produse medicamentoase, de vaccinuri, de anticorpi și de toate celelalte, noi ne-am relaxat cu totul. Mult prea devreme și mult prea tare”, a declarat Iulian Preda.