Evenimentul Zilei > Actualitate > România riscă EXCLUDEREA de la EURO. Răzvan Burleanu, ultimatum din partea FIFA
România riscă EXCLUDEREA de la EURO. Răzvan Burleanu, ultimatum din partea FIFA

România riscă EXCLUDEREA de la EURO. Răzvan Burleanu, ultimatum din partea FIFA

Tensiuni înaintea Campioantului European din Franța. Se pare că Rapid nu i-a plătit datoria pe cdare o avea față Obed. Acum, presiunea este pe Răzvan Burleanu, șeful FRF, căruia FIFA l-a somat să rezolve imediat problema acelei datorii, iar dacă nu, fotbalul românesc ar putea fi exclus din toate competițiile.

56.150 de euro, este datoria pe care clubul Rapid trebuie să o achite pe numele Rhema Obed. Fostul mijlocaș al giuleștenilor i-a trimis în judecată pe rapidiști, pentru această sumă. Cazul a ajuns la FIFA, instanța i-a dat jucătorului câștig de cauză. În urmă cu două, oficialii Rapidului linișteau situația spunând că restanța financiară s-a afectutat. Altfel, „feroviarii” ar fi fost depunctați cu 6 puncte. 

Însă, potrivit ProSport, Rapid a contractat un împrumut de 56.150 de euro pentru a-şi achita datoria faţă de Obed, dar a trimis la FRF doar un acord cu jucătorul şi nu dovada plăţii.

FIFA a fost imediat înștiințată de ultimul demers al Rapidului, iar acum se așteaptă un răspuns din partea FIFA.

„Niciodată, dar niciodată în istoria FIFA nu s-a întâmplat ca, după ce a fost trimisă o astfel de scrisoare unei federaţii naţionale, să fie schimbată decizia depunctării. Am citit, în ultimele zile, o puzderie de aberaţii spuse de diverşi aşa-zişi oameni care se pricep la fotbal. Cum că ar mai fie existat cazuri în Rusia, cum că ar mai fi nu ştiu ce termen. Am citit şi eu scrisoarea şi, după părerea mea, Rapid va fi depunctată. Dacă federaţia îşi asumă acest risc, de a sfida FIFA, e problema celor de acolo, nu mă mai miră nimic. Dar când se specifică faptul că FRF poate fi exclusă din toate competiţiile organizate de FIFA, sancţiunea vizează şi Euro, chiar dacă acest turneu este al UEFA“, a explicat un expert în regulamente internaţionale pentru sursa citată.