Evenimentul Zilei > Actualitate > România – RD Congo, 1-1. Naționala „tricoloră” nu a strălucit în primul „test” efectuat înaintea Campionatului European
România – RD Congo, 1-1. Naționala „tricoloră” nu a strălucit în primul „test” efectuat înaintea Campionatului European

România – RD Congo, 1-1. Naționala „tricoloră” nu a strălucit în primul „test” efectuat înaintea Campionatului European

Reprezentativa României a terminat, astăzi, la egalitate, scor 1-1, partida amicală cu RD Congo, prima din stagiul de pregătire efectuat în Italia.

România și selecționata africană aproape că au ucis fotbalul în această seară. În ciuda unui joc plictisitor, „tricolorul” care s-a remarcat în partida cu Congo a fost Nicușor Stanciu, marcatorul unicului gol al naționalei noastre. Vârful Stelei a deschis scorul în minutul 27, în urma unei execuții din afara careului. A fost la un pas de a-și trece în cont „dubla”, în minutul 37, dar șutul său din lovitură liberă a fost respins de portarul african.

Unicul gol al selecționatei din Congo a fost reușit de Bokila, fostul atacant al Petrolului. Acesta a restabilit egalitatea cu trei minute înainte de timpul regulamentar de joc, printr-o acțiune personală.

Următorul meci amical al României în Italia este progrmat pe 29 mai, de la ora 20:30, la Torino, împotriva Ucrainei.

România: Pantilimon – Săpunaru, Găman, Chiricheș (cpt), Raț – Pintilii, Ropotan (Prepeliță 46) – Ad. Popa, Stanciu (Keșeru 78), Chipciu (Maxim 59) – Alibec (Hora 68)

RD Congo: Kudimbana – Mpoku, Tisserand, Bompunga, Issama – Zakuani, Lomalisa, Maghoma, Mubele – Mabwati, Bakambu.