Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA, țara în care POLITICIENII visează să devină SECURIȘTI. Operațiunea "Noi Suntem Statul" - faza PROTOCOALELOR SECRETE

Autor: | | 4 Comentarii | 16837 Vizualizari

România este țara în care politicienii visează să devină securiști. Sau cel puțin fac tot posibili să fie acceptați în marea familie a instituțiilor de forță. Dând legi, semnând protocoale, fugind de responsabilitate.

Atunci când am început să scriu serialul Operațiunea " Noi suntem Statul", aprilie 2017, aveam o idee generală asupra a ceea ce se întâmplase în România, perioada 2010-2015, deși aveam informații peste nivelul unui gazetar. Cred că după un an și câteva luni de la debutul serialului, putem avea o imagine mult mai exactă a ceea ce s-a întâmplat.

Așa cum descriam la începutul acestor dezvăluiri, este dincolo de orice îndoială că un grup de politicieni și înalți funcționari ai Statului au conceput un mecanism prin care foloseau instituțiile pe care le conduceau în scopul păstrării puterii politice.

Inima grupului era formată din George Maior (director SRI) - Victor Ponta (președinte PSD și prim-ministru) - gen. Florian Coldea (prim-adjunct al directorului SRI) - Laura Codruța Kovesi (procuror general al României și șefa DNA) - Liviu Dragnea (ministru și președinte executiv al PSD) - Gabriel Oprea (minstru și viceprim-ministru). Gravitau în jurul lor o mulțime de oameni, dar se remarcau Sebastian Ghiță (deputat PSD), Horia Georgescu (ANI), Livia Stanciu (președinta ICCJ) și încă câțiva, folosiți în diverse momente ale jocului. După care, o parte din ei, au fost aruncați în gura "leilor" DNA.

Relațiile între membrii Operațiunii "Noi suntem Statul" erau cimentate prin legăturile de rudenie, de prietenie și interese (politice și de afaceri) comune. Se întâlneau săptămânal, jucau tenis, luau masa împreună, periodic participau la diverse evenimente, adevărate team-buildinguri în care erau adunați sub același acoperiș procurori, judecători, politicieni, ofițeri de informații.

Toate mișcările erau făcute doar pentru a li se da tuturor sentimentul că fac parte dintr-o mișcare de reformare/asanare profundă a României. Numai că aceștia făceau parte dintr-o pânză de păianjen țesută cu multă abilitate de doi dintre cei menționați.

Cel mai corect a descris această situație Ion Cristoiu atunci când i-a definit pe gen. SRI Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi ca având apucăturile unor sergenți majori mesianici. Cultură modestă, putere mare, abuzuri pe măsură. Eu le-am spus Binomul Coldea-Kovesi, folosind o sintagmă pe care am găsit-o pentru prima dată în raportul de activitate al SRI pe 2013, pentru că din toți cei menționați mai sus, cei doi au acționat împotriva tuturor.

Bilanțul rapid: George Maior - "exil" în SUA, după ce a fost silit să demisioneze în urma unei manevre a lui Florian Coldea, Victor Ponta - dosare deschise de DNA, Sebastian Ghiță - dosare deschise de DNA, Liviu Dragnea - dosare deschise de DNA, Gabriel Oprea - dosare deschise de DNA, Horia Georgescu - dosare deschise de DNA, iar lista poate continua. O parte din ei au fost achitați de instanțe, alți sunt în curs de judecată, neavând "norocul" generalului Florian Coldea împotriva căruia un denunț a fost clasat în trei zile!

Nu o să reiau aici întreaga serie de dezvăluiri din sânul luptei împotriva corupției, nici nu o să vă mai plictisesc cu modul grotesc în care Laura Codruța Kovesi s-a agățat de scaunul de la DNA, deși a fost cel mai corupt și prost manager pe care l-am văzut în fruntea unei instituții de forță din România.

Numai că vina nu trebuie pusă doar în cârca Binomului Coldea - Kovesi pentru că fără colaborarea entuziastă a politicienilor aceste întâmplări nu ar fi avut loc, iar abuzurile ar fi fost excepția, nu regula.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI