Evenimentul Zilei > Social > România pierde o artistă de top! A murit o mare cântăreață. „Te vom iubi mereu.”
România pierde o artistă de top! A murit o mare cântăreață. „Te vom iubi mereu.”

România pierde o artistă de top! A murit o mare cântăreață. „Te vom iubi mereu.”

Muzica uşoară românească a pierdut una dintre cele mai de seamă reprezentante odată cu decesul celei care a fost Claudia Daniela Nacu.

Cea care a anunţat moartea cântăreţei şi compozitoarei Claudia Daniela Nacu este fosta colegă de la formaţia Trio Expres, Carmen Harra.

Artista a murit la 58 de ani, iar publicul românesc o cunoaşte de când s-a făcut remarcată în anii 1980.

Odată plecată din România, Claudia Daniela Nacu a avut succes peste hotare, iar în urmă cu doar câţiva ani s-a mutat în Olanda, la Amsterdam.

Carmen Harra a spus că în ceea ce priveşte cauza decesului se ştie clar că nu a fost vorba despre Covid-19, boala care a răpus 18 milioane de oameni în toată lumea.

„Vineri, 31 Iulie 2020, Claudia Daniela Nacu, colegă și prietenă de suflet din fosta trupă muzicală Trio Expres, s-a stins în Amsterdam (Olanda), din cauze naturale (fără nicio legătură cu pandemia de coronavirus), la doar 58 de ani.

A fost o cântăreață și o compozitoare excepțională alături de care am lansat în anii ‘80 primul album muzical produs de Electrecord în limba engleză, disc de mare succes vândut în Europa, SUA și Canada.

A fost un talent extraordinar, o profesionistă desăvârșită și o prietenă apropiată. Mă rog ca sufletul ei frumos să se odihnească în pace și îi rog pe toți prietenii mei să se roage pentru Daniela.

Când spui Trio Expres, spui și Aida Pentzer Pânzaru, o artistă pe care o iubesc nespus și de care mă leagă o prietenie deosebită. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău minunat, Daniela, te vom iubi mereu și ne rugăm pentru tine!”, a scris Carmen Harra pe Facebook.

Fostă membră a formației Trio Expres s-a născut la Hunedoara, dar a crescut profesional la București, unde a absolvit Liceul George Enescu și Conservatorul Ciprian Porumbescu.

Debutul ei a fost înregistrat în 1981, după ce a participat la populara emisiune de televiziune Șlagăre în devenire.

Din 1986, solista care a fost acceptată în Uniunea compozitorilor și muzicologilor români, a mai cântat în formația Start.

Printre cele mai cunoscute melodii pe care le-a lansat se numără: Te voi aștepta, O nouă zi, O viață, Sferă de lumină.

După Trio Expres, Daniela Claudia Nacu a avut contracte pentru spectacole în Europa de Vest, Statele Unite (New York și Chicago), Cuba, Dubai ori Curaçao.

danielaclaudianacu.wordpress.com

foto: Trio Expres