Evenimentul Zilei > Vremea > România, luată cu asalt de ninsori. Vremea se răcește drastic. De astăzi, frigul şi ploile vor cuprinde toată ţara
România, luată cu asalt de ninsori. Vremea se răcește drastic. De astăzi, frigul şi ploile vor cuprinde toată ţara

România, luată cu asalt de ninsori. Vremea se răcește drastic. De astăzi, frigul şi ploile vor cuprinde toată ţara

Meteorologii au anunțat că în zilele următoare vremea va fi predominant închisă și foarte rece în majoritatea regiunilor. Ploile și vântul puternic vor predomina în mai multe regiuni din țara noastră, iar în zonele montane va ninge.
ANM a transmis prognoză meteo 11 octombrie. Vremea se răcește drastic în toată țara, iar ninsorile pun stăpânire pe mai multe regiuni din România. Începutul de săptămână, vremea va debuta cu temperaturi scăzute, ninsori și frig aproape în toate regiunile ţării. Mai mult, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 octombrie – 8 noiembrie 2021. Potrivit specialiștilor, vremea se menține rece până la începutul lui noiembrie.

Abia la începutul lunii noiembrie temperaturile vor fi peste valorile normale acestei perioade

Săptămâna începe cu vreme predominant închisă și în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a regiunilor. În prima parte a zilei de luni, va ploua în sud-vestul țării, iar spre seară ploile vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului, iar pe suprafețe mai mici, cu o probabilitate mai ridicată în Banat și Oltenia, cantitățile de apă vor depăși 15…20l/mp.

În zonele montane înalte vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intesificări ziua la munte, la altitudini mari, în sudul Banatului și pe arii mai restrânse. Vântul va sufla slab în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime 3 și 12 grade.

Temporar va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice şi centrale, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Cum va fi vremea luni, 11 octombrie, în Capitală

În Capitală vremea va fi în continuare închisă și deosebit de rece pe parcursul zilei. Spre seară, temporar va ploua, iar vântul va sufla în mare parte moderat. Temperatura maximă înregistrată se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi între 9…10 grade.

Cum va fi vremea luni, 11 octombrie, la munte

La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitațiile vor fi mixte. În special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp. Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h”, au mai anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 11 octombrie în principalele orașe

Alba Iulia: 16 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 55%, Vânt: 6 km/h

Craiova: 14 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 61%, Vânt: 23 km/h

Târgu Jiu: 14 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 59%, Vânt: 11 km/h

Slatina: 14 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 57%, Vânt: 23 km/h

Miercurea Ciuc: 15 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 58%, Vânt: 10 km/h

Brașov: 16 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 58%, Vânt: 8 km/h

Ploiești: 16 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 50%Vânt: 16 km/h