Evenimentul Zilei > Actualitate > România, lovită de ninsoare în pragul verii. Zăpada are 4 metri. VIDEO și FOTO
România, lovită de ninsoare în pragul verii. Zăpada are 4 metri. VIDEO și FOTO

România, lovită de ninsoare în pragul verii. Zăpada are 4 metri. VIDEO și FOTO

Cel mai înalt drum din România, Transalpina, este acoperit de zăpadă în aceste zile, deși ne aflăm în pragul verii. Drumarii acționează cu utilaje pentru a debloca șoseaua.

Transalpina, drumul aflat la cea mai înaltă altitudine din România, a fost acoperit de zăpadă, în pragul verii. Cu o zi înainte de intrarea oficială în anotimpul de vară, pe Transalpina a nins viscolit, iar șoseaua a fost acoperită cu un strat consistent de zăpadă. În unele locații, stratul de zăpadă atinge și patru metri înălțime.

 

Imagini spectaculoase cu ninsoarea, cu zăpada care s-a așternut pe Transalpina au fost distribuite de drumarii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri din Craiova. Aceștia au făcut o postare pe contul de Facebook al DRDP Craiova, arătând cum lucrează la degajarea șoselei, în vederea redării circulației.

În imagini și în videoclipurile de pe contul de Facebook se poate vedea cum drumarii intervin cu utilaje pentru a degaja calea de acces și pentru a reface parapeții și indicatoarele rutiere.

 

Utilajele de la DRDP acționează pe Transalpina

Șoseaua a fost afectată nu doar de ninsoare, după cum se poate observa ci și de două avalanșe care au blocat-o cu pietre de mari dimensiuni.

„Directorul de întreținere din cadrul DRDP Craiova, Florin Dobre, a inspectat astăzi lucrările de deszapezire și punere în siguranță desfășurate pe DN67C, Transalpina. În aceste zile se desfășoară lucrări de deszăpezire, refacere a semnalizării rutiere. În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook, din cursul zilei de 31 mai.

 

DRDP acționează pentru degajarea carosabilului

Ulterior, drumari au revenit cu o nouă postare, de pe Transalpina, arătând cum intervin pentru eliberarea șoselei.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszapezire continuă. Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză”, se arată în noua postare de pe contul de Facebook al DRPD Craiova.

Sursa foto: Facebook DRPD Craiova