România intră în războiul medicamentelor împotriva Covid-19! Anunțul ministrului Apărării

România intră în războiul medicamentelor împotriva Covid-19! Anunțul ministrului Apărării

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, anunţă că Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante.

"Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului", a arătat Nicolae Ciucă.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, notează Agerpres,

Cea mai mare bătălie se dă, însă, pentru vaccinul salvator. Recent,

Ne puteți urmări și pe Google News
Pfizer Inc. va publica datele de siguranţă şi va solicita autorizarea vaccinului pe care îl dezvoltă împotriva maladiei COVID-19 în colaborare cu partenerul său german, BioNTech, la sfârşitul lunii noiembrie, anulând astfel posibilitatea obţinerii acelei autorizaţii înainte de 3 noiembrie, data la care vor avea loc alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Când va fi disponibil vaccinul

Depunerea documentelor necesare pentru a reglementa utilizarea vaccinului ar putea fi realizată imediat după ce datele provenite de la studiile ce vizează siguranţa vaccinului vor deveni disponibile în a treia săptămână din luna noiembrie, au precizat reprezentanţii grupului Pfizer. Calendarul anunţat de Pfizer va face de acum înainte posibilă autorizarea în Statele Unite a unui vaccin anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului 2020, o etapă-cheie pentru controlarea pandemiei care a ucis peste 1 milion de oameni şi a devastat economia globală.

FDA aşteaptă datele de siguranţă în ceea ce proveşte noul vaccin

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a precizat că doreşte să primească date de siguranţă întinse pe durata a cel puţin două luni înainte de a autoriza folosirea în regim de urgenţă a oricărui vaccin experimental creat împotriva noului coronavirus.

CEO-ul grupului Pfizer, Albert Bourla, a precizat într-un mesaj publicat pe site-ul companiei americane că depunerea dosarului de autorizare depinde de mai mulţi factori, inclusiv de datele legate de eficienţa vaccinului, care ar putea fi obţinute - sau nu - spre sfârşitul lunii octombrie.

Ţinând cont de numărul de voluntari înscrişi în testele sale clinice şi de ritmul de dozare, specialiştii de la Pfizer se aşteaptă să obţină datele legate de siguranţa vaccinului în a treia săptămână din noiembrie, a precizat Albert Bourla.

Depunerea dosarului prin care se solicită autorizarea în regim de urgenţă de către FDA ar putea avea loc "la scurt timp" după obţinerea acestor date, a precizat CEO-ul grupului Pfizer.

El a mai spus că datele despre eficienţa vaccinului ar putea fi obţinute fie mai devreme, fie mai târziu, dacă studiul de fază III al acestui vaccin a recrutat un număr suficient de mare de pacienţi cu COVID-19 pentru ca eficienţa tratamentului să poată fi comparată cu cea din grupul placebo. Anterior, grupul Pfizer a spus că se aşteaptă să obţină datele furnizate de studiul său de fază III în luna octombrie, informează Agerpres.