Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat de peste 400 echipaje SMURD, cu autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulanțe pentru transport neonatologic.

Peste 4.500 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar echipaje comune, formate din polițiști de frontieră, jandarmi şi poliţişti, participă la misiuni de menținere a ordinii şi siguranţei publice în zona de frontieră.

De menționat este faptul că, în prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere a tranzitului de persoane și turisme, de până la 90% față de perioada similară a anului trecut.

Informaţii privind situaţia din punctele de frontieră deschise traficului internaţional de persoane și mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Inspectoratul General de Aviație al MAI are pregătite pentru intervenție, în această perioadă, 13 elicoptere. Pentru misiunile aeromedicale, piloții IGAv vor utiliza 8 elicoptere EC-135 în cadrul punctelor de operare aeromedicală de la București, Târgu Mureș, Iași, Craiova, Constanța, Arad, Galați și Jibou.

De asemenea, 5 elicoptere de tip EC-135, Mi-17 și Mi-8 sunt pregătite să acorde sprijin în misiuni de ordine și siguranță publică. Elicopterele EC-135 aflate în serviciu la Galați și Iași pot interveni în misiuni umanitare în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din statul vecin.

În funcție de tipul de misiune și situația din teren, efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționează în echipe mixte,​ o atenție deosebită fiind acordată planificării și coordonării eficiente, în sistem integrat, la nivel teritorial și central, precum și alocării optime de resurse pentru intervenție, informează MAI. .

 

 

 

PAGINA ANTERIOARA