Evenimentul Zilei > Actualitate > România este în pericol să ajungă la 20.000 de cazuri pe zi. Valeriu Gheorghiță anunță măsuri drastice
România este în pericol să ajungă la 20.000 de cazuri pe zi. Valeriu Gheorghiță anunță măsuri drastice

România este în pericol să ajungă la 20.000 de cazuri pe zi. Valeriu Gheorghiță anunță măsuri drastice

Valeriu Gheorghiţă a declarat că situația în care România se află este foarte gravă. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare transmite că fară masuri noi nu putem merge mai departe.

Potrivit ultimelor date, media săptămânală poate trece de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, susţine Gheorghiţă, care anunţă că nu se poate să nu fie luate măsuri – cum ar fi certificatul verde .

„Suntem pe o creştere exponenţială, peste 700 pacienţi la AȚI, 60 de decese raportate zilnic. Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că par discriminatorii. Nu sunt măsuri discriminatorii, sunt măsuri care dau posibilitatea celor care vor să se vaccineze să-şi continue viaţa socială, într-un anumit interval în care situaţia epidemiologică nu este bună. Se aplica în localităţile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a declarat, vineri seară, la B1 TV, Valeriu Gheorghiţă, potrivit news.ro.

”Anunţam o predicţie pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicţia noastră, medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. S-a reevaluat această predicţie pentru următoarele 4 săptămâni, până la 15 octombrie, şi situaţia e cât se poate de serioasă. Ne aşteptăm la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri şi de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situaţie evident mult mai gravă – vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicţiile”., a mai declarat acesta.

Noi măsuri pentru anumite localități

Guvernul a anunțat în ședința de vineri se vor aplica noi măsuri în localităţile cu incidenţa cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Cetățenii străini o aibă nevoie de certificatul verde atunci când vin în România. La această oră, încă se discută unde o fie obligatoriu folosim certificatul verde prin care se dovedește dacă persoana a fost vaccinată , dacă a trecut prin boală sau dacă rezultatul testului PCR este negativ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: