Evenimentul Zilei > Vremea > România, în EPOCA DE GHEAȚĂ. ANM face anunțul DEVASTATOR. Românii sunt luați prin SURPRINDERE DE GER
România, în EPOCA DE GHEAȚĂ. ANM face anunțul DEVASTATOR. Românii sunt luați prin SURPRINDERE DE GER

România, în EPOCA DE GHEAȚĂ. ANM face anunțul DEVASTATOR. Românii sunt luați prin SURPRINDERE DE GER

ANM a făcut anunțul care i-a dezarmat pe români. Vom avea parte de o iarnă desprinsă din Epoca de Gheață. Viscol, frig și ninsori abundente ne așteaptă.

Conform ANM, este cod galben de vreme severă, ninsori, temperaturi scăzute şi depuneri de gheaţă în jumătate de ţară.

Mesaj 1 Atenţionare meteorologică – Cod Galben

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă, Wowbiz.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 m.

Interval de valabilitate: 28 noiembrie, ora 20 – 30 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate şi zone afectate: intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toată ţara.

În intervalul menţionat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării.