Evenimentul Zilei > Justitie > România, implicată într-un CAZ IMENS de CORUPȚIE din Italia. CAMORRA, MAFIA NAPOLETANĂ, este SUSPECTĂ
România, implicată într-un CAZ IMENS de CORUPȚIE din Italia. CAMORRA, MAFIA NAPOLETANĂ,  este SUSPECTĂ

România, implicată într-un CAZ IMENS de CORUPȚIE din Italia. CAMORRA, MAFIA NAPOLETANĂ, este SUSPECTĂ

România a făcut subiectul unei anchete de amploare a polițiștilor italieni, care au confiscate banknote în valoare de 28 milioane euro.

Poliția italiană a arestat 13 persoane într-o anchetă de amploare privind falsificarea bancnotelor. Aproximativ 90.000 de bancnote false, care aveau o valoare de peste 28 de milioane de euro, au fost confiscate în acest caz.

Autoritățile din Cizmă au descoperit și trei tiparnițe, dintre care una în România, relatează AFP.

„În cursul anchetei, au fost descoperite trei tiparnițe ilegale, dintre care una în România, echipate cu mașinile și instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false”, a anunțat poliția italiană.

Au fost confiscate 939.775 de bancnote false de 10, 20 și 50 de euro, care valoarau peste 28 de milioane de euro, iar 13 suspecți au fost arestați, fiind prinși în flagrant.

Cei doi presupuși șefi ai organizației de falsificatori sunt doi locuitori din Napoli, care au „experiență îndelungată” în domeniu, după acum a punctat poliția italiană.

Ei sunt suspectați că au organizat tiparnițe și au legat contacte cu italieni rezidenți în România, pentru a instala aici o tiparniță de bancnote false.

Falsificatorii au căutat mai întâi un imobil care să nu trezească bănuielile poliției, iar apoi o organizat o tiparniță temporară pentru a face bancnote false timp de 10-15 zile.

„În această perioadă, puteau tipări peste 15 milioane de euro în bancnote false. Apoi întrerupeau operațiunile și uneori transferau tiparnița într-o altă clădire”, precizează poliția italiană.

Italia este țara în care sunt fabricate cele mai multe bancnote false. Cele mai multe operațiuni de acest fel au loc în regiunea orașului Napolo, fiind controlate de Camorra, mafia napoletană.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: