Editura Evenimentul si Capital

8 Martie. GAFĂ URIAŞĂ cu Parlamentul României în prim-plan

Autor: | | 1 Comentarii | 4517 Vizualizari

În ședința conducerii Senatului din 27 februarie, senatorii constată cu surprindere că la reuniunea "Emancipare economică: să acționăm împreună!", care are loc zilele astea, ei trimiteau un bărbat, deși toate celalte țări trimiteau femei. Vă prezentăm un fragment din stenograma pentru a vedea cum au ieșit aleșii din încurcătură:

Niculae Bădălău: La participarea la reuniunile europene, memorandum intern privind reuniunea interparlamentară cu tema: „Emancipare economică: să acţionăm împreună!”, Bruxelles, 8-9 martie 2017.

Participă domnul senator Gabi Ionaşcu, secretar al Comisiei pentru egalitatea de şanse. Gabriela Creţu: O observaţie, domnule preşedinte.

Niculae Bădălău: Vă rog.

Gabriela Creţu: Pentru că se întâmplă ca, atunci când pierdem memoria instituţională, să cădem în ridicol. Totdeauna, pe 8 martie se ţine la nivelul interparlamentar european o reuniune a comisiilor pentru drepturile femeii şi egalitate de gen, în care cele mai importante voci din această luptă stabilesc tema din anul care urmează, în acest an capacitarea economică a femeii. Colegul nostru care se duce o să se simtă foarte ciudat, dar să aibă un mandat şi să susţină cam ceea ce…

Niculae Bădălău: Cauza femeilor, înţeleg.

Gabriela Creţu: … o importantă feministă ar trebui să susţină acolo. Pentru că altfel o să cădem puţin în ridicol. Mulţumesc foarte mult.

Niculae Bădălău: Eu nu ştiu cine a făcut propunerea de bărbat, dar …

Gabriela Creţu: Este o problemă pe care o ştim, Comisia pentru egalitate de la noi are în componenţă doar bărbaţi. Dar asta nu exclude că ei pot să-şi asume apărarea unor valori. Deci, să ne înţelegem: nu avem nimic împotrivă, va fi chiar cu mare credibilitate. Doar să ştie despre ce este vorba şi să-şi pregătească un punct de vedere în acord cu această …, cu acest obicei. Dar era şi obiceiul că se duc să sărbătorească 8 martie.

Niculae Bădălău: Da. Eu am văzut agenda, femeile… adevărul este că sunt teme numai pentru femei. Acum, nu ştiu, hotărâţi PMP-ul, că dumneavoastră aţi făcut propunerea. Ţineţi să se ducă un bărbat sau… Din punctul meu de vedere…

Dorin-Valeriu Bădulescu: A venit din partea comisiei, nu am ţinut neapărat. Dar având în vedere că în comisie sunt numai bărbaţi…

Din sală: Da, din păcate, în comisie sunt doar bărbaţi.

Codrin Stefanescu revine in FORTA! Anuntul care agita APELE in PSD!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI