Evenimentul Zilei > Actualitate > România, alertată de NATO. Două aeronave au fost ridicate de urgență de la sol
România, alertată de NATO. Două aeronave au fost ridicate de urgență de la sol

România, alertată de NATO. Două aeronave au fost ridicate de urgență de la sol

Un eveniment militar important a avut loc astăzi în spațiul aerian internațional.

Două aeronave MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române au fost ridicate de la sol după ce în spațiul internațional au fost ridicate de la sol după ce în spațiul internațional au fost depistate avioane rusești. Informația a fost făcută publică în presa din Rusia, de către Ministrul apărării de acolo.

Informația a fost confirmată și de partea română, prin intermediul colonelului Ion Spânu, de la Ministerul Apărării. „A fost o misiune standard de poliție aeriană, executată astăzi de Forțele Aeriene Române, care, la solicitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate de la Torrejon, au ridicat două aeronave MIG 12 Lancer care se află în Serviciul de Poliție Aeriană, astăzi, pentru o operațiune de interceptare și identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spațiul aerian international, în zona de responsabilitate a Bulgariei, în apele teritoriale bulgărești, dincolo de apele teritoriale bulgărești.

Aeronavele Ministerul Apărării Naționale, două MIG 21 Lancer, au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev 22 și două aeronave Suhoi 24 ale Forţelor Aeriene Ruse. Aş caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronavele Forțelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a declarat Constantin Spânu la Digi 24.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.