Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis a anunțat noi restricții. Vacanță forțată timp de două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot
Iohannis a anunțat noi restricții. Vacanță forțată timp de două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot

Iohannis a anunțat noi restricții. Vacanță forțată timp de două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot

La finalul ședinței pe care a convocat-o, astăzi, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis le va transmite românilor noile restricții ce au fost adoptate.

UPDATE: La finalul ședinței pe care a avut-o, miercuri, de la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații. Și a vorbit despre câteva dintre restricțiile adoptate. „Dragi români, dacă vreți să scăpați de pandemie, vaccinați-vă. Este cert că săpați de aceste forme grave. Până vă vaccinați, este nevoie de restricții.

Președintele nu înțelege reticența românilor față de vaccin

În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic.

Vacanța se va prelungi cu o căptămână

„În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim despre protecția individuală, nu întâmplător am venit cu mască”.

Liderul de la Cotroceni a mai anunțat că alte măsuri vor fi anunțate vineri, de oamenii care se ocupă de cadrul legislativ.

Klaus Iohannis: „Foarte multe restricții pentru persoanele nevaccinate”

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați și cei care au adeverință de serviciu. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții. Aceste lucruri se vor îmbunătăți atunci când lumea va înțelege că trebuie să se vaccineze. Pentru majoritatea activităților va fi nevoie de certificat verde.”

UPDATE:

Vă prezentăm o listă cu posibilele restricţii, conform unor surse Antena 3:

  • restricţionarea circulaţiei între orele 20:00 şi 5:00 de luni până vineri, şi între orele 18:00 şi 5:00 în zilele de weekend.
  • mall-urile vor fi închise, cu excepţia magazinelor esenţiale (supermarket-uri, farmacii).
  • restaurantele vor face doar livrări.
  • școli închise, învăţământ exclusiv online. Alte surse spun că s-ar putea intra într-o vacanţă de trei săptămâni.
  • nunţi, botezuri, evenimente, interzise.
  • se închid sălile de fitness, spa-uri, piscine, săli de jocuri de noroc.

Conform surselor citate de Antena 3, restricţiile ar urma să fie în vigoare pentru 4 săptămâni


 

Președintele Klaus Iohannis va vorbi, în această seară, la finalul ședinței pe care a convocat-o la Palatul Cotroceni. Tema este situația dramatică a pandemiei din România.

Kalus Iohannis anunță dacă România intră în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus

La această întâlnire iau parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul sănătății Attila Cseke, ministrul de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Se va discuta despre măsurile ce trebuie luate pentru a limita cazurile de infectare și decesele provocate de coronavirus. Este de presupus că România va intra în lockdown pentru două săptămâni. Marți, președintele Klaus Iohannis vorbea despre marea probleme prin care trece țara.

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Ce afirma, marți, liderul de la Cotroceni

Am decis să convoc, mâine, o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a spus Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: