Halterofilul român Ninel Miculescu a fost suspendat pe viaţă din sport după ce a fost prins dopat. Miculescu era vicecampion mondial şi câştigase trei medalii de aur la Europenele de anul trecut, în competiţiile rezervate categoriei de 69 de kilograme.
Sportivul român a mai avut probleme cu stimulentele interzise şi în 2006, când a fost suspendat pentru doi ani. De asemenea, Alexandru Roşu (categoria 77 kg), medaliat cu bronz la aruncat şi la total la ediţia din acest an a Europenelor, a primit o suspendare de patru ani, tot din cauza dopajului.
Săptămâna viitoare debutează Campionatele Mondiale de Haltere de la Paris, unde România are mai multe şanse la medalii, prin Roxana Cocoş, Marius Gâscan, Antoniu Buci, Răzvan Martin, Adrian Ghişoiu, Gabriel Sincraian şi Valeriu Calancea. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/sWKxRWQTmVg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Dopajul în România - de la nurofen la sibutramină
Cel mai important caz de dopaj din istoria sportului românesc este cel al gimnastei Andreea Răducan, care a pierdut titlul olimpic la individual compus, cucerit la Sydney, în 2000, datorită de o pastilă de Nurofen, care conţinea pseudoefedrină - o substanţă interzisă.
O altă campioană care a suferit de pe urma dopajului a fost Mihaela Melinte, campioană mondială şi europeană la aruncarea ciocanului, depistată pozitiv cu nandrolon, tot în 2000.
Cazul "Sibutramina", în care a fost implicat fotbalistul român Adrian Mutu este de notorietate. "Briliantul" a fost suspendat, în 2010, timp de nouă luni, pentru dopaj. Mutu nu era la prima abatere: cocaina furându-i minţile pe când evolua la Chelsea Londra.