Românii din vestul țării au organizat Festivalul „D’ale porcului”, un concurs culinar cum nu s-a mai văzut, informează România TV. Cu această ocazie, s-a preparat cel mai lung mititel din lume, de 215,7 metri, performanţă realizată cu un aparat de umplere vechi de 150 de ani. Organizatorii promit că vor trimite înregistrarea micului la Cartea Recordurilor, pentru a fi omologat.

„Pregătirile au durat circa două ore, iar munca efectivă, o oră, cu ajutorul de nepreţuit al 30 de voluntari. S-au folosit 125 de kilograme de pastă de carne, în amestec, mititelul fiind pregătit manual cu un aparat vechi de circa 150 de ani”, a declarat Nicolae Pop, unul dintre maeștrii bucătari, citat de Agerpres.

Mititelul de Cartea Recordurilor a fost scos la vânzare, la bucăţi de un metru lungime. Cine a cumpărat din micul gigant a primit un „act oficial” pe care scrie „Am mâncat metrul numărul XXX din Cel mai lung mititel din lume”.

Mai mult, românii din Oradea au mai stabilit un record: cel mai lung caltaboş din lume, de 208,2 metri, confirmat deja de Asociaţia Cartea Recordurilor din România!

„Filmarea cu realizarea celui mai lung caltaboş din lume este trimisă spre omologare către cei de la Guinness. Recordul este omologat pe România. Nu avem ce face decât să aşteptăm. Presupune nişte costuri foarte mari să vină ei să înregistreze povestea. E foarte complicat”, a explicat Nicu Pop.