Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol mortal în România. Milioane de decese la orizont! De abia acum l-au găsit
Pericol mortal în România. Milioane de decese la orizont! De abia acum l-au găsit

Pericol mortal în România. Milioane de decese la orizont! De abia acum l-au găsit

Alertă naţională pentru milioane de români, care trebuie să afle cât mai repede rezultatele recente ale unui studiu despre pâine şi infectarea cu temuta boală infecţioasă Covid-19.

Conform studiului realizat de specialiştii Universităţii Bucureşti, românii care cumpără pâine neambalată sunt expuşi unui risc foarte mare.

Despre acest pericol, autorii cercetării au subliniat că pâinea neambalată poate fi contaminată cu Covid-19,

Virusul poate rămâne pe ambalaj

„După punerea în contact a foliilor de ambalaj cu proba biologică, deși a fost decelată prezența virusului pe fața externă a pungii de ambalaj la toate intervalele de timp testate, nu s-a evidențiat prezența virusului pe fața internă a acestuia.

Pe de altă parte, după punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate.

În concluzie, după ambalare în folie de plastic (fără perforații), produsele de pâine nu mai sunt expuse riscului contaminării”, arată cercetători coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul Universității din București.

Trebuie luate măsuri urgente

Odată transmise concluziile oamenilor de ştiinţă, pasul următor este luarea măsurilor ce se impun de către autoritățile din România.

Asta în contextul în care mai bine de jumătate din cantitatea de pâine din țară este neambalată.

Proastele obiceiuri ale românilor

„Pâinea neambalată ar trebui să se vândă ambalată sau în mod asistat de un vânzător care să aibă mănuşi şi toate celelalte echipamente de protecţie.

Noi, românii, avem şi o meteahnă de a pune mâna pe pâine, aşa cu mâna goală! Şi după ne răzgândim. Luăm alta pâine.

Luam o chiflă, luăm o baghetă, şi aşa mai departe… După părerea mea, fie se va vinde ambalat totul, fie, dacă nu se poate vinde ambalat, să se vândă asistat de o persoană”, declara Paul Anghel, directorul executiv al ANPC, chiar la începutul pandemiei.

„De asemenea, rezultatele studiului vor putea conduce la identificarea unor soluții virucide pentru decontaminarea ambalajelor și produselor preambalate, în vederea inactivării virusurilor transmise de la persoane contaminate, precum și la formularea unor propuneri de măsuri pentru evitarea contaminării pe întreg ciclul de viață al produselor de panificație”, se arată pe unibuc.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: