Evenimentul Zilei > Actualitate > Românce de la țară, ajunse fără voie vedete în Franța. Detalii în exclusivitate
Românce de la țară, ajunse fără voie vedete în Franța. Detalii în exclusivitate

Românce de la țară, ajunse fără voie vedete în Franța. Detalii în exclusivitate

Plecate din România cu gânduri mari, multe dintre fetele de la țară au ajuns vedete. Dar nu cum și-ar fi dorit ele...

În Franța, autoritățile au descoperit multe românce, ajunse, acolo, prin fel și fel de mijloace dubioase.

Ajunseseră vedete pe site-uri de profil…pentru adulți.

Cazul a explodat abia acum, după o anchetă internațională de proporții, deși, de cel puțin trei ani de zile, tinerele din România, cele mai multe din mediul rural și care proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare, au fost atrase de proxeneți care le promiteau o viață lipsită de griji.

Prin intermediul metodei „loverboy”, proxeneții le-au sedus după care le-au determinat să practice prostituția și să le dea sumele de bani obținute.

Deși făceau parte dintr-un adevărat sistem de turism sexual încă din 2017, autoritățile au pus capăt exploatării fetelor abia acum.

Autoritățile franceze au fost cele care au sesizat autoritățil române, după ce au reținut o parte a grupului infracțional.

Au fost descoperiți proxeneți și victime de pe raza județelor Mureș, Iași, Vrancea și Buzău.

În exclusivitate pentru evz.ro, surse judiciare au dezvăluit că sunt zeci de victime ale rețelei de proxeneți.

Aceleași surse au dezvăluit, pentru evz.ro, că informațiile care au stat la baza perchezițiilor care au avut loc marți, în România, au fost furnizate de autoritățile franceze.

Despre acest caz, DIICOT a transmis că „la data de 13.10.2020, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de către autoritățile din Franța”.

Descinderile au avut loc la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor.

 

Cum funcționa rețeaua de trafic de persoane și proxenetism

 

În cadrul anchtei „s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2017 –septembrie 2019, membrii unui grup infracțional organizat ar fi comis fapte de trafic de persoane şi proxenetism pe teritoriul Franței”.

„În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că aceștia au recrutat tinere, cu preponderență din mediul rural, care proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le promiteau o viață lipsită de griji și, prin intermediul metodei „loverboy”, le-au sedus după care le-au determinat să practice prostituția și să le remită sumele de bani obținute”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii detaliază și precizează că, „după ce transportau persoanele vătămate pe teritoriul Franței, membrii grupării publicau anunțuri pe diferite site-uri cu privire la serviciile sexuale prestate de către acestea, localitatea, durata de ședere a acestora şi un număr de telefon de contact. Clienții primeau mai apoi prin mesaj text mai multe detalii în legătură cu prestațiile sexuale propuse şi tarifele practicate”.

Membrii grupării, susțin anchetatorii, foloseau mai multe linii telefonice pentru a atrage un număr mai mare de clienți și deplasau victimele în diferite zone, în scopul atragerii unui număr cât mai mare de clienți .

 

Profit de 6.000 de euro pe lună pentru fiecare fată exploatată

 

Câștigurile obținute, estimate la aproximativ 6000 de euro/lună/fată exploatată, erau păstrate în totalitate de către membrii grupării, proxeneții împărțind, în mod egal, banii cu victimele, care, dacă încercau să fugă, erau amenințate și agresate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, înscrisuri, telefoane mobile și laptopuri utilizate de către persoanele suspecte în desfășurarea activității infracționale.

În cursul zilei de marți, la sediul SCCO Vrancea au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

În cursul anului 2019, autoritățile franceze au procedat la arestarea unui număr de 9 suspecți, membrii ai aceluiași grup infracțional, acțiunea de astăzi de pe teritoriul României fiind faza a 2-a a operațiunii de destrămare a acestei rețele organizate.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și Iași și SCCO Vrancea și Buzău.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: