Evenimentul Zilei > Politica > Româncă, EXPULZATĂ din ITALIA. Cazul poate DECLANȘA o CRIZĂ DIPLOMATICĂ și genera PROCEDURA de INFRINGEMENT
Româncă, EXPULZATĂ din ITALIA. Cazul poate DECLANȘA o CRIZĂ DIPLOMATICĂ și genera PROCEDURA de INFRINGEMENT

Româncă, EXPULZATĂ din ITALIA. Cazul poate DECLANȘA o CRIZĂ DIPLOMATICĂ și genera PROCEDURA de INFRINGEMENT

Președintele PMP, Eugen Tomac îi cere ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să îl convoace la sediul MAE pe ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, și să îi solicite acestuia încetarea abuzurilor comise de autoritățile italiene față de românii din Italia.

Liderul Mișcării Populare mai cere anularea ordinului de expulzare a româncei Mădălina Gavrilescu, ordin emis pe motiv

de participare la manifestații „neautorizate”.

„În același timp, PMP îi cere ministrului Meleșcanu să trimită, în regim de urgență, o sesizare către Comisia Europeană cu privire la încălcarea de către Guvernul de la Roma, în cazul expulzării Mădălinei Gavrilescu, a legislaţiei europene care prevede dreptul la liberă circulaţie şi muncă. În mod normal, un asemenea caz ar trebui să genereze o procedură de infringement împotriva Italiei. Este absolut revoltător că autoritățile române nu au nicio reacţie faţă de acest

abuz clar, cum de altfel nu au avut nici față de alte abuzuri ale populiștilor xenofobi din Italia la adresa românilor”, a declarat Eugen Tomac. Acesta a adăugat că situația creată a fost posibilă  și din cauza „slugărniciei autorităţilor de la Bucureşti faţă de extremişti”. Liderul PMP spune că ministrul Carmen Dan l-a primit la București pe Matteo Salvini ca pe „politician de mare anvergură”.

În opinia liderului PMP, „cazul Gavrilescu demonstrează ipocrizia uriaşă a autorităţilor italiene. „Vicepremierul italian Luigi Di Maio se pozează cu liderii „vestelor galbene” și susține că cetățenii au dreptul să protesteze împotriva condiţiilor de trai, ceea ce declanşează un scandal diplomatic fără precedent cu Franţa. Pe de altă parte, când o româncă precum Mădălina Gavrilescu face exact acelaşi lucru, o expulzează rapid. Este un dublu standard de neacceptat, care dovedeşte că populismul extremist, fie el de stânga – Di Maio sau de dreapta – Salvini, reprezintă cea mai mare ameninţare”, se mai arată în comunicatul PMP transmis EVZ.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: