Evenimentul Zilei > Actualitate > Român rănit într-o explozie pe un tanc petrolier, în Turcia. Un marinar italian a murit
Român rănit într-o explozie pe un tanc petrolier, în Turcia. Un marinar italian a murit

Român rănit într-o explozie pe un tanc petrolier, în Turcia. Un marinar italian a murit

O persoană a murit și alte 17, printre care și un român, au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc la bordul unui petrolier, în vestul provinciei Izmir din Turcia. Marinarii răniți au fost spitalizați.

Explozia a avut loc, seara trecută, după ce nava Synzania, sub pavilion italian, a fost ancorată, lângă uzina petrochimică Petkim, operată de compania petrochimică de stat Socar din Azerbaidjan, a declarat agenției de presă Anadolu, viceguvernatorul regiunii Aliaga, Erhan Gunay, potrivit Ziua de Constanța.

Persoanele rănite, 15 marinari italieni, un lucrător român și un muncitor al uzinei Petkim au fost spitalizate. Italianul Roberto Montegurdia și-a pierdut viața, a anunțat viceguvernatorul.

"La Petkim Pier 5 în jurul orei 23:20 un incendiu a izbucnit din cauze necunoscute, în timpul operațiunii de conectare navei Synzania pentru încărcarea cu hidrocarburi lichide", au menționat reprezentanții uzinei petrochimice Petkim, într-o declarație de presă.

 

"Ca rezultat al intervenției imediate a echipelor noastre, focul a fost stins, iar lucrările de răcire pe navă continuă", au adăugat aceștia. Compania Socar a transmis că se efectuează investigații pentru stabilirea cauzei deflagrației, activitățile în uzina petrochimică Petkim și rafinăria Socar nefiind afectate. (Agentia de presa Anadolu) 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: