Explozia a avut loc, seara trecută, după ce nava Synzania, sub pavilion italian, a fost ancorată, lângă uzina petrochimică Petkim, operată de compania petrochimică de stat Socar din Azerbaidjan, a declarat agenției de presă Anadolu, viceguvernatorul regiunii Aliaga, Erhan Gunay, potrivit Ziua de Constanța.

Persoanele rănite, 15 marinari italieni, un lucrător român și un muncitor al uzinei Petkim au fost spitalizate. Italianul Roberto Montegurdia și-a pierdut viața, a anunțat viceguvernatorul.

"La Petkim Pier 5 în jurul orei 23:20 un incendiu a izbucnit, din cauze necunoscute, în timpul operațiunii de conectare a navei Synzania pentru încărcarea cu hidrocarburi lichide", au menționat reprezentanții uzinei petrochimice Petkim, într-o declarație de presă.

 

"Ca rezultat al intervenției imediate a echipelor noastre, focul a fost stins, iar lucrările de răcire pe navă continuă", au adăugat aceștia. Compania Socar a transmis că se efectuează investigații pentru stabilirea cauzei deflagrației, activitățile în uzina petrochimică Petkim și rafinăria Socar nefiind afectate. (Agentia de presa Anadolu) 

 

Te-ar putea interesa și: