Evenimentul Zilei > International > Român arestat în cazul „camionului mormânt” din Anglia, în care au fost găsite 39 de cadavre
Român arestat în cazul „camionului mormânt” din Anglia, în care au fost găsite 39 de cadavre

Român arestat în cazul „camionului mormânt” din Anglia, în care au fost găsite 39 de cadavre

Românul Ştefan Damian Dragoş a fost descoperit și arestat în Italia. Este suspect în cazul „camionului mormânt” din Essex, în care au fost găsite cadavrele a 39 de vietnamezi.
Românul Ştefan Damian Dragoş a fost descoperit și arestat în Italia. Poliția britanică îl suspectează în cazul „camionului mormânt” din Essex, Regatul Unit, în care au fost găsite cadavrele a 39 de vietnamezi.
Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat un român căutat de Marea Britanie într-un caz de trafic de migranţi. Traficul oamenilor a dus la moartea a 39 de vietnamezi în remorca unui camion, în anul 2019.
Conform unui comunicat al poliţiei, Ştefan Damian Dragoş, un cetăţean român de 28 de ani, este acuzat că a furnizat camionul care i-a transportat pe migranţi în Anglia. Românul a fost reţinut de poliţie la Milano pe baza unui mandat de arestare britanic.
„El face parte dintr-o organizaţia criminală care se ocupă cu imigraţia ilegală”, se arată în comunicatul poliţiei italiene.

În camionul mormân erau cadavre de băieți, femei și bărbați

După cum a reletat presa britanică, victimele înfiorătoarei descoperiri au fost găsite decedate la 23 octombrie 2019, într-un camion. Camionul era oprit într-un parc industrial din Grays, comitatul Essex, la 32 de kilometri est de Londra, capitala Marii Britanii.
Cadavrele migranților erau opt de femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. Această descoperire cruntă a scos în evidenţă fenomenul filierelor de imigraţie clandestină. Rețelele de traficanție prosperă profitând de speranţa imigranţilor care sunt dispuşi să îşi asume orice risc şi să plătea scă sume uriaşe de bani, scrie  The Guardian.

Liderii grupului de traficanţi erau Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român de 43 de ani. Amândoi au fost acuzaţi că sunt organizatorii acestei acţiuni și au fost condamnaţi în ianuarie la 20, respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi.

Au fost descoperiți și șoferii Maurice Robinson și Eamonn Harrison care au fost condamnaţi tot atunci la pedepse de 13 ani și respectiv and 18 ani închisoare.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: