Evenimentul Zilei > International > Rolls-Royce anunță o producție record de miere!
Rolls-Royce anunță o producție record de miere!

Rolls-Royce anunță o producție record de miere!

Cele 250.000 de albine de la Rolls-Royce sunt în formă maximă și, spre deosebire de lucrătorii auto, muncesc în plină pandemie.

Odată cu criza noului coronavirus, toată activitatea economică este gripată. Industria auto este și ea lovită în plin, nici un constructor nu mai produce de mai multe săptămâni. Vânzările, și ele afectate: nici o activitate.

Prestigiosul constructor Rolls-Royce se află și el în punct mort. Ceea ce nu l-a împiedicat să facă un anunț surprinzător. Potrivit unui comunicat de presă, compania a înregistrat o producție record de…miere.

Puțini știu că marca nu produce numai autoturisme de lux. La sediul din Goodwood, Rolls-Royce produce și miere, dintr-o stupină alcătuită din șase stupi, fiecare purtând numele unui model Rolls-Royce: Dawn, Phantom, Ghost, Wraith, Cullinan și Spirit of Ecstasy, scrie Motor 1.

„După ce au trecut iarna într-o stare de sănătate excelentă, albinele de la Rolls-Royce au ieșit din stupi și se hrănesc din cei 500.000 de copaci, arbuști și flori sălbatice care înfloresc pe o suprafață de 42 de acri, plus cei opt acri cu plante care cresc pe acoperișul uzinei”, se arată în comunicat.

Stupina Rolls-Royce a fost fondată în 2017. Mierea produsă aici este definită ca fiind „exclusivă, rară și căutată”. La sfârșitul fiecărui sezon, mierea este recoltată de specialiști înainte de a fi servită oaspeților sau vândută clienților.

Prin această operațiune de apicultură, Rolls-Royce dorește să protejeze și să păstreze albinele Marii Britanii, al căror număr continuă să scadă, potrivit specialiștilor.

„Clădirile noastre durabile, bazinele termale, sistemele de gestionare a apelor pluviale și refugiul pentru păsările sălbatice au făcut deja uzina Rolls-Royce din Goodwood una dintre cele mai ecologice fabrici de producție din Marea Britanie. Prin acest proiect, care valorifică biodiversitatea sitului nostru contribuim semnificativ la conservarea populației vitale de albine a Marii Britanii”, a declarat Richard Carter, director de comunicații globale la Rolls-Royce Motor Cars.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: