Robert Turcescu: Ciolacu nu poate fi îndepărtat acum de la conducerea PSD. Despre USR: Isterici mici, cu gură mare

Robert Turcescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Robert Turcescu a făcut o analiză la cald cu privire la situația partidelor, după ce au fost numărate aproape 99% din voturile de la parlamentare. Jurnalistul este de părere că, în aceste momente, Marcel Ciolacu „nu poate fi îndepărtat acum de la conducerea PSD”, explicând și de ce.

Robert Turcescu, câteva gânduri de dimineață

Robert Turcescu explică în comentariul său că „Partidul condus de el, deși a luat la aceste alegeri muuult mai puțin că altădată, a făcut un foarte bun damage control după șocul din primul tur al prezidențialelor”.

Mai mult, în opinia sa, „Ciolacu s-a „sacrificat” renunțând la a contesta rezultatul, a refuzat să-și declare susținerea pentru Lăsconi în condițiile în care presiunea a fost imensă și a pus interesul partidului mai presus decât orgoliul personal. Rezultatul: se uită la el toți cei care-l înjurau acum o săptămâna că la salvatorul nației”.

Robert Turcescu, despre alegeri. Sursa foto: Facebook

Ilie Bolojan e încă necopt pentru politică mare

Cu privire la situația din PNL, Robert Turcescu spune că „Ilie Bolojan e încă necopt pentru politică mare. A calculat greșit când a decis susținerea pentru Lăsconi fără să se consulte cu nimeni”.

Jurnalistul amintește de faptul că „A făcut anunțul legat de comasarea comunelor în joia de dinaintea alegerilor (PNL are, totuși, 400 de primari de comune și anunțul lui Bolojan i-a speriat). A anunțat că desființează pensiile militare, că trebuie dați afară 20% din bugetar. Sigur că reforma statului trebuie făcută, dar astfel de măsuri nu se anunjta cu două zile înainte de alegeri”.

Robert Turcescu, despre prezidențiale. Sursa foto: Facebook

Robert Turcescu: AUR rămâne în opoziție

În legătură cu AUR, jurnalistul spune că „a reușit un rezultat care-l va transformă în principala forță de Opoziție. E partidul pe care PSD îl va arată că sperietoare celor de la PNL și chiar USR: „dacă nu vreți să intrați la guvernare, asta e, vom guverna cu AUR!”.

De asemenea, Turcescu spune că „Problema e că AUR s-ar putea să aibă curând convulsii interne pentru că unii dintre „auristi” s-au cam săturat de stat în opoziție...”.

Robert Turcescu, despre prezidențiale. Sursa foto: Facebook

Călin Georgescu nu mai poate fi oprit din drumul spre Cotroceni

În legătură cu alegerile prezidențiale, Robert Turcescu crede că în aceste momente, „e greu de crezut că în actualele condiții Călin Georgescu mai poate fi oprit din drumul spre Cotroceni. Ascensiunea lui se dovedește a fi rezultatul unui val suveranist real, nu e întâmplătoare”.

Jurnalistul nu ascunde faptul că „probabil va fi viitorul președinte al României, dar va avea un mandat greu: formarea unui guvern stabil e aproape imposibilă, vin vremuri dificile din punct de vedere economic și o să-i ia ceva timp până să convingă partenerii externi că nu e putinist-extremist așa cum l-au zugrăvit în această campanie Lasconi și compania”.

Robert Turcescu, despre prezidențiale. Sursa foto: Facebook

Robert Turcescu, despre USR: Singură lor salvare e să-și asume fățiș progresismul LGBTQ

În ceea ce privește USR, Robert Turescu arată că „se dovedește a fi ceea ce știam că este: o improvizație politică alcătuită din isterici mici cu gură mare. Nu e un partid pentru că n-a reușit nimic din ceea ce și-a propus. Nici politic, nici că program”.

Robert Turcescu, despre prezidențiale. Sursa foto: Facebook

Iar singură lor salvare, subliniază jurnalistul, „e să-și asume fățiș progresismul LGBTQ, s-o pună pe Clotilde Armand președinte și să se cantoneze în jurul a 10% împreună cu frățiorii din REPER și SENS. Iar useristii cărora nu le pică bine curcubeul să migreze spre PNL. Mă rog, în ceea ce privește USR analiză mea conține o doză de ironie pentru că eu consider că avem de-a face cu niște măscărici, nu cu niște politicieni”.

Robert Turcescu a concluzionat în postarea sa de pe social media: „Rezultatul parlamentarelor ne arată că influencerii isterici și cu lacrimi în ochi nu pot modifică peste noapte atitudini și convingeri politice sedimentate în timp”.