În urma articolului Două femei, mamă şi fiică, stau în stradă din 29 februarie şi trăiesc din mila vecinilor. ", Primăria Sectorului 3 au trimis redacției noastre punctul lor de vedere. "Anunţati telefonic de situaţia femeii, asistenţii sociali din Sectorul 3 au oferit Aureliei şi fiicei sale adăpost în cadrul Centrului de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Femeile au refuzat însă."
În articolul "Două femei, mamă şi fiică, stau în stradă din 29 februarie şi trăiesc din mila vecinilor" s-a prezentat cazul a două femei, mamă şi fiică care stau în stradă din 29 februarie şi trăiesc din mila oamenilor. Aureliei Onea, a fost evacuată de pe raza Sectorului 4 în 2013. Se pare ca Aurelia are adresa din buletin la o adresa din Sector 3 și a locuit până acum intr-un apartamant cu chirie în Sector 5, având depus un dosar de ajutor social la Primaria Sector 5. Asistenţii sociali din Sectorul 3 ne-au spus că, au fost informați de situația femeilor și au oferit Aureliei şi fiicei sale adăpost în cadrul Centrului de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost. Femeile au refuzat însă.
Contactat telefonic privind această situție, Robert Negoiţă a spus că la nivelul DGASPC Sector 3 se știe de acest caz și ne-a declarat: „Noi ajutăm oamenii, nu-i ţinem în stradă. Dar trebuie să existe o voinţă şi din partea lor. Asistenţii sociali propun soluţiile legale de care dispunem dar nu pot obliga pe cineva să acceseze serviciile noastre. Imediat după ce doamna Aurelia Onea a refuzat să fie cazată în centrul nostru pentru persoane fără adăpost, experţii DGASPC Sector 3 au continuat să caute soluţii, sugerând depunerea unui dosar de pensionare. Apoi au fost găsite din nou pe stradă şi a fost reformulată soluţia adăpostării în centrul nostru pentru persoanele fără adăpost. Dar femeile au refuzat şi au cerut o locuinţă socială. Este evident că este o procedură specială care trebuie urmărită. Am fost informat în schimb că acum au o locuinţă în Sectorul 5 unde stau cu chirie, pentru că solicită de la noi mereu negaţii pentru ajutor social de la Sectorul 3 ca să primească subvenţiile la căldură oferite de Primăria Sectorului 5.”
Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 ne-au spus ca au elaborat o strategie proprie de asistenţă socială, bazată pe aplicarea politicilor guvernamentale privind prevenirea și combaterea sărăciei și a marginalizării sociale, în funcție de cererile și nevoile locuitorilor Sectorului 3. În perioada 2012 - 2015, DGASPC Sector 3 a acordat beneficii sociale pentru 1303 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, fiind rasplatiti cu 1.000 de lei/cuplu, 1.447 de vârstnici au primit tichete sociale lunare de 100 lei/persoană. În vederea creșterii calității vieții persoanelor defavorizate, s-au oferit tichete sociale pentru 20.000 de persoane aflate în situații de vulnerabilitate socială. Cuantumul acestora a fost de 200 lei/persoană. Incepand din anul 2014, 32.892 de persoanele în situatii de vulnerabilitate sociala au primit pachete alimentare. 26 persoane, care au aniversat 100 ani, au primit prestații sociale de 500 lei/persoană, iar în anul 2015 - 17 persoane care au aniversat 100 de ani au primit prestații sociale de 1.000 lei/persoană. 567 de veterani de război sau văduve ale acestora au primit prestații sociale de 300 lei/persoană. Peste 58.000 de persoane au beneficiat de pachete acordate prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.