Ştim cu toţii că sexul are efecte miraculoase asupra organismului, ducând la reducerea stresului, un somn mult mai bun, restabilirea echilibrului hormonal şi o stare de spirit mult mai bună. Ce se întâmplă însă atunci când exagerăm în privinţa frecvenţei relaţiilor intime?
Infecții urinare
Numită și cistita lunii de miere, infecția urinară poate fi cauzată și de contactele sexuale prea dese. Mai expuse la infecțiile urinare cauzate de sexul în exces, femeile au un risc de 10 ori mai mare de a se confrunta cu dureri în timpul urinării, crampe abdominale, dureri de spate.
În timpul contactelor sexuale, bacteriile care provoacă infecții urinare ajung la nivelul uretrei. Prezența unei diafragme poate să sporească riscul de infecție, pentru că nu permite vezicii urinare să se golească în totalitate și favorizează multiplicarea bacteriilor patogene. Și folosirea unui spermicid poate duce la o infecție.
Pentru prevenirea apariției unei infecții, este recomandată urinarea înainte și după contactul sexual.
Tulburări renale
Oboseala, urinarea frecventă, stările de amețeală, vederea încețoșată, epuizarea, durerile de spate sau musculare – toate pot să apară dacă faci abuz de sex. Sunt semne că rinichii sunt afectați. Repausul te poate ajuta să scapi de aceste neplăceri. De asemenea, hidratarea este importantă, mai ales că în timpul actelor sexuale ai pierdut lichide prin transpirație.
Atenție!
Evită consumul de băuturi care conțin alcool, pentru că te poate duce mai repede la deshidratare, cu atât mai mult în cazul contactelor sexuale repetate.
E posibil să pierzi mai mult păr
În timpul actului sexual, se eliberează în corp un hormon numit DHT (dihidrotestosteron). Dacă se petrec mai mult contacte sexuale într-un timp scurt, este stimulată producerea unei cantități mari de hormon DHT, care poate să conducă la căderea părului. Substanța atacă foliculi de păr și poate să afecteze mai ales bărbații.
Devii predispus la diverse boli, prin scăderea imunității
Un alt efect al exceselor sexuale este reducerea capacității organismului de a se apăra de agenții patogeni. Explicația se găsește tot la nivel hormonal. În timpul contactelor sexuale în sânge este eliberat hormonul prostaglandină. Când ajunge o cantitate prea mare în sânge, poate să:
- afecteze răspunsul sistemului imunitar la bacterii și virusuri care provoacă diverse boli,
- ducă la dureri musculare,
- reducă sensibilitatea la stimuli sexuali.
Sursă: clicksanatate.ro