Evenimentul Zilei > Social > Riscurile de securitate la care te expui dacă folosești un iPhone fără ultimul update
Riscurile de securitate la care te expui dacă folosești un iPhone fără ultimul update

Riscurile de securitate la care te expui dacă folosești un iPhone fără ultimul update

Utilizatorii telefoanelor iPhone au fost sfătuiţi să îşi actualizeze dispozitivele cât mai repede sau riscă să le permită altora să le controleze.

Cine are iPhone ar face bine să apese repede pe ecran. Riscuri de securitate. În ciuda promisiunilor privind o mai mare confidențialitate cu versiunea iOS 14.5, Apple a fost nevoită să lanseze ieri actualizarea 14.5.1.   La această situaţie s-a ajuns după constatarea a două probleme majore de securitate care permiteau accesul de la distanță la smartphone-urile altor persoane.

Astfel, cine deține telefoane iPhone ar trebui să le actualizeze chiar în timp ce lecturează această ştire, având în vedere breşele de securitate ale versiunea iOS 14.5. Noul iOS 14.5.1 al Apple a fost lansat ieri (5 mai, 2021) după ce defectele descoperite în predecesorul său 14.5 au permis altora să poată prelua controlul de la distanță al telefonului dumneavoastră.

Documentul de actualizare a securității Apple a statuat că 14.5.1 remediază eroarea în care „prelucrarea conținutului web elaborat cu rea intenție poate duce la executarea arbitrară a codului”. „Apple este conștientă de un raport potrivit căruia această problemă ar fi putut fi exploatată activ”, s-a mai arătat în documentul companiei-gigant dinSilicon Valley (San Francisco, SUA).

Cu toate acestea, actualizarea de ieri ar fi rezolvat problema. iOS 14.5, lansat luni, se mândrește cu o mulțime de funcții noi, inclusiv posibilitatea de a debloca ecranul chiar și când utilizatorii poartă o mască de protecţie, atât de prezentă în pandemie. Acoperirea nasului şi a gurii cu masca a avut consecinţe dezastruoase asupra scanerului de securitate Face ID prezent pe majoritatea iPhone-urilor moderne.

Cine are iPhone ar face bine să apese repede pe ecran

Totul s-a schimbat odată cu instalarea iOS 14.5.1. Când Face ID identifică acoperirea feţei, se conectează instantaneu la Apple Watch de pe încheietura mâinii. Dacă dispozitivul este deblocat complet, ecranul iPhone-ului va reveni automat la viață. Împreună cu această actualizare de securitate, există și emojiuri noi, dar şi compatibilitate cu cele mai recente controlere Xbox și PS5, plus transparență în urmărire a aplicațiilor, care va împiedica companiile să urmărească ceea ce utilizatorii căutau online.

iOS 14.5.1 permite, de asemenea, utilizatorilor să schimbe orientarea implicită a ecranului pentru diferite aplicații, cum ar fi Netflix, YouTube și Twitter, astfel încât să le deschidă în același mod de fiecare dată. Alte caracteristici includ îmbunătățiri ale instrumentului său „Memento iOS”, „Partajează ETA” în aplicația „Hărți” și răspunsul la apel activat de Siri, în timp ce asistentul virtual primește, de asemenea, patru voci noi din care să aleagă.

Între timp, este lansat un nou iPhone 12, Apple adăugând o culoare fructată în gamă. Fanii acestor dispozitive pot cumpăra modelul violet în magazine, iar această redecorare este prezentă şi la iPhone 12 mini. În afară de noul strat de vopsea, totul este la fel. Asta înseamnă că există un ecran OLED clar, un procesor Aion Bionic extrem de rapid și acces la cele mai recente viteze de date 5G. Prețurile încep de la 699 lire sterline, conform dailystar.co.uk.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: