Carismatică și cu sex appeal, Rihanna s-a remarcat încă de la începuturile carierei printr-un stil personal care a variat de la glamour la sexy agresiv sau excentric asumat. Apariția ei nu a trecut niciodată neobservată și este un fashion icon recunoscut.

Reputația ei de influencer de stil a cunoscut și momente controversate, la loc de frunte fiind apariția într-o rochie foarte greu de încadrat, pe care însă specialiștii de modă au considerat-o o gafă colosală. Rochia galbenă din mătase, cu o trenă imperială de câțiva metri, cu capă și broderie, însoțită de un accesoriu prețios cum este tiara, este cu siguranță o piesă-statement pe care chiar și admiratorii fideli ai Rihannei cu greu o înțeleg.

Ea a lăsat pur și simplu audiența ediției din 2015 a simandicoasei Met Gala cu gura căscată. Creația a unui designer chinez necunoscut la momentul respectiv, Guo Pei, „rochia-omletă” a necesitat din partea echipei chinezoaicei zeci de mii de ore de muncă manuală.

 „E totuși prea mult”

Chiar dacă aspru criticat, outfitul starului a rămas peste timp în memorie. La cinci ani după incident, cântăreața rememorează cu ironie una dintre rarele ocazii când a dat-o în bară, deși să recunoaștem că ea arată bine chiar și într-un sac.

„Îmi amintesc că eram foarte speriată la gândul că trebuie să ies din mașină deoarece mă gândeam în sinea mea <e totuși prea mult>…. Mă îndreptam spre covorul roșu și am văzut atâtea ținute și m-am gândit în sinea mea <Dumnezeule, parcă sunt un clovn. Oamenii vor râde de mine, e totuși prea mult… Tot dădeam târcoale cu mașina, apoi mi-am zis <fie ce-o fi>”, a evocat cu autoironie cântăreața acel episod, potrivit https://pagesix.com/2020/07/30/rihanna-felt-like-a-clown-in-her-iconic-yellow-2015-met-gala-dress/

În 2019, revista “Forbes” a desemnat-o recent pe artista de 32 de ani) drept cea mai bogată artistă din lume, cu o avere de 600 milioane de dolari.