Evenimentul Zilei > International > Richard Poe: „SOROS finanțează grupuri specializate în PROTESTE de stradă VIOLENTE”
Richard Poe: „SOROS finanțează grupuri specializate în PROTESTE de stradă VIOLENTE”

Richard Poe: „SOROS finanțează grupuri specializate în PROTESTE de stradă VIOLENTE”

Richard Poe co-autorul best-sellerului „George Soros. Puterea din Umbră”, carte apărută la editura Contra Mundum și recomandată de Evenimentul zilei.

În acest interviu, acordat publicației FrontPage, Poe explică modul de funcționare al imperiului Soros.

FP: Ce este mai exact Puterea din Umbră?

Poe: Puterea din Umbră este adevărata putere care conduce mașinăria Democrată. Este o rețea de activiști radicali care vor să transforme republica noastră constituțională într-o republică socialistă. Liderul acestor radicali este multimiliardarul George Soros. El a privatizat de fapt Partidul Democrat, aducându-l sub controlul său personal. Puterea din Umbră este instrumentul prin care își exercită acest control.

FP: Cum funcționează?

Poe: Funcționează prin sifonarea a sute de milioane de dolari din campaniile de strângeri de fonduri, bani care altfel s-ar fi dus la Partidul Democrat, dar care ajung în felul acesta la discreția domnului Soros. Apoi, el folosește acești bani pentru a cumpăra influența și loialitatea acolo unde consideră că are nevoie.

În 2003, Soros a pus bazele unei rețele de organizații private care acționează ca o umbră sau ca o oglindă a Partidului. Execută toate atribuțiile pe care în mod normal le-am aștepta de la adevăratul Partid Democrat, cum ar fi să stabilească platforma partidului, să numească candidații, să conducă campaniile șamd. Cu toate acestea, exercită aceste funcții sub supravegherea specială a domnului Soros și a asociaților săi.

Puterea din Umbră își trage forța din abilitatea sa de a strânge mari sume de bani. Prin controlul pe care îl exercită asupra pușculiței democrate, Puterea din Umbră poate ridica sau distruge orice candidat. Ei decid dacă îl finanțează sau nu.

În timpul alegerilor din 2004, Puterea din Umbră a strâns mai bine de 300 de milioane de dolari pentru candidații democrați, determinându-l pe unul din liderii săi, Eli Parise, directorul MoveOn.org, să declare: „Acum este partidul nostru. Noi l-am cumpărat, noi îl stăpânim”

FP: Este bineștiut că Soros a băgat bani în MoveOn (Organizație a stângii americane anarhieste – n.r.). Puteți numi alte organizații ale Puterii din Umbră?

Poe: Puterea din Umbră este cameleonică. Apar mereu noi grupuri, iar altele vechi dispar. De pildă, America Coming Together, care a strâns 135 milioane de dolari pentru democrați în 2004, a fost trasă pe line moartă, cel puțin până de curând. Cele mai active organizații ale Puterii din Umbră azi sunt Center for American Progress, America Votes, Democracy Alliance, The New Democrat Network, The New Politics Institute, ACORN și, desigur, MoveOn.org.

FP: Cum își folosește Soros influența asupra Partidului?

Poe: Încearcă să împingă partidul cât mai la stânga. În mod sistematic, Soros îi elimină din partid pe moderați și îl ticsește cu radicali. De pildă, Puterea din Umbră l-a dat afară pe senatorul Joseph Liberman în favoarea lui Ned Lamont, deoarece Lieberman a refuzat să sprijine o politică de retragere a trupelor din Irak.

FP: Dar nu este vorba totuși de un proces politic cu care suntem până la urmă obișnuiți? Donatori bogați care sprijină candidații favoriți?

Poe: Finanțarea candidaților obișnuiți, fie ei democrați sau republicani, este un proces politic cu care suntem obișnuiți. Finanțarea candidaților radicali care vor distrugerea Americii nu este așa ceva. Banii sunt un instrument. Pot fi folosiți bine sau rău. Puterea din Umbră îi folosește pentru un scop rău.

FP: Folosește Puterea din Umbră banii ca să distrugă America?

Poe: Trageți voi concluzia. În ultima sa carte „The Age of Fallibility”, Soros scrie că „principalul obstacol în calea unei ordini mondiale drepte și stabile sunt Statele Unite.” În 2003, a anunțat că este necesar „să fie spart balonul supremației americană.” Soros lucrează sistematic pentru a atinge acest obiectiv.

Pe plan economic, pariază împotriva dolarului pe piețele monetare, încercând o devalorizare. În același timp, Soros pune la cale o mișcare extinsă la nivel național pentru a încuraja imigranții să vină în SUA și să beneficieze de servicii sociale gratuite. În sine, doar aceste măsuri sunt suficiente pentru a falimenta țara. Cu toate acestea, în caz de eșec, Soros are un alt plan care să-i aducă la îndeplinire scopul. Unul dintre operativii săi, Jeffrey Sachs, a fost numit în fruntea Proiectului Millennium al Națiunilor Unite, care este un program global împotriva sărăciei, menit să transfere fonduri de la țările bogate către țările sărace. Sachs solicită contribuabililor americani 140 de miliarde de dolari anuală pentru birocrația sa asistențială.

Pe partea politică, Soros a băgat sume considerabile de bani în grupuri ca ACLU, care se folosește de procese pentru a hărțui Războiul împotriva Terorismului. De asemenea, Soros finanțează Amnesty International, al cărui director din America a cerut arestarea președintelui Bush pentru crime de război. Un alt grup finanțat de Soros, The Center for Constitutional Rights, a pregătit mai multe materiale detaliate despre cum poate fi eliberat din funcție președintele.

FP: De ce nu află mai mulți americani despre aceste politici distructive ale lui Soros?

Poe: Puterea din Umbră funcționează pe bază de înșelătorie. Folosește Partidul Democrat drept camuflaj. Luând chip de democrați obișnuiți, Puterea din Umbră îi păcălește pe votanți să o susțină. Agenda lor reală nu este niciodată dezvăluită. După cum scrie Soros în „The Age of Fallibility” „Partidul Democrat nu susține politicile pe care eu le susțin; dacă ar face-o, nu ar fi votat.”

Adevărul este că Soros dorește să pună bazele unui regim neo-socialist în America. În ediția din februarie a publicației „The Atlantic” el scria: „Principalul dușman în calea societății deschise este, cred, capitalismul, și nu comunismul.”

FP: Spune-mi mai multe despre încercările lui Soros de a rescrie Constituția.

Poe: Domnul Soros susține o schimbare structurală și de profunzime a sistemului nostru de guvernământ. Facultatea de Drept de la Yale University a susținut în aprilie 2005 un eveniment intitulat „Constituția în anul 2020”, al cărui scop declarat a fost să exprime „o viziune progresistă a ceea ce Constituția ar trebui să fie”. Dintre cei cinci sponsori ai evenimentului, unul dintre aceștia era fundația amiral – Institutul pentru o Societate Deschisă, iar alți doi erau finanțați tot de Soros: Center for American Progress și American Constitution Society. Am poreclit acest eveniment Convenția Constituțională din Umbră

FP: Care părți din Constituție vrea Soros să le schimbe?

Poe: Pare să aibă o dușmănie specială împotriva Legii Drepturilor, a primelor zece amendamente ale Constituției. Luați de pildă libertatea de credință. Soros ar prefera un soi de apartheid religios în care creștinii serioși ar urma să fie izolați într-un fel de Bantustan socio-politic. De exemplu, într-un interviu acordat publicației „New Yorker”, pe 18 octombrie 2004, el a spus referindu-se la președintele George Bush: „Separația Bisericii de Stat, baza democrației noastre, este în mod clar subminată având la conducerea țării un președinte evanghelic.”

Apoi este Al Doilea Amendament: Soros a cheltuit sume imense de bani pentru sponsorizarea organizațiilor care militează pentru restrângerea sau interzicerea dreptului de a purta arme. Asaltul fără precedent împotriva acestui drept, desfășurat în anii ’90, a fost finanțat în cea mai mare parte de Soros.

FP: Tu și David Horowitz ați susținut că Hillary Clinton are o alianță secretă cu Soros.

Poe: Așa este. Alianța lor trebuie să rămână secretă deorece orice fel de coordonare politică dintre ei ar încălca legea federală. Prin lege, Puterea din Umbră a lui Soros nu poate să-și coordoneze activitățile cu candidații oficiali ai Partidului Democrat cum este Hillary.

Este un secret pe care îl știe mai toată lumea. La conferința anuală „Take Back America”, din 3 iunie 2004, Hillary l-a introdus elogios pe Soros: „Avem nevoie de oameni ca George Soros, care este curajos și doritor să ajute când este nevoie.” Mai important, mâna sa dreapta, Harold Ickes, care a lucrat la Casa Albă în timpul administrației Clinton, lucrează acum pentru Soros, în calitate efectivă de CEO al Partidului din Umbră. Ickes are un rol semnificativ în conducerea simultană a organizației lui Soros și a mașinăriei politice din spatele lui Hillary. Cel mai probabil este ilegal ce face, însă nicio autoritate nu pare dispusă să ia măsuri.

Încarnarea instituțională a axei Hillary-Soros este un grup numit Center for American Progress, al cărui președinte, John Podesta a fost șeful cancelariei prezidențiale de la Casa Albă din timpul lui Bill Clinton. Hillary nu are nicio legătură oficială cu organizația. Totuși, dominația sa asupra organizației pare să fie un secret în văzul lumii, cel puțin pentru stângiști. Un om din interior i-a dezvăluit unui ziarist că „organizația este think-tankul lui Hillary Clinton.” Robert Dreyfuss, de la publicația „The Nation” a scris despre Center for American Progress că „nu este complet greșit să fie văzută ca un guvern din umbră, un fel de Casa Albă în exil a lui Hillary, sau un fel de Casa Albă gata să intre în acțiune pentru președintele Hillary Clinton.” Center for American Progress a primit primii bani de la Soros și a fost, de fapt, proiectul său de suflet.

FP: Unii conservatori se bucură de influența lui Soros. În opinia lor, cu cât se îndreaptă democrații mai spre stânga, cu atât mai puțin vor fi votați de oameni.

Poe: Ar fi, într-adevăr, frumos dacă am putea sta relaxați pe canapea ca să urmărim cum se dezumflă de la sine Puterea din Umbră. Dată fiind miza, totuși, cred că este nevoie de o altfel de abordare.

După mine, cu cât Soros împinge partidul mai la stânga, cu atât devine mai periculos. Partidul se transformă pe zi ce trece într-un cult și devine fanatic. Istoria ne învață că o minoritate fanatică se impune asupra unei majorități democrate. Bolșevicii au demonstrat asta în 1917. În fața ochilor noștri, Partidul Democrat devine un cult totalitarist, pornit să pună mâna pe putere prin orice mijloace necesare. Este momentul să fim vigilenți, nu mulțumiți.

FP: Te referi la Brigăzi Roșii în stradă? E greu totuși de imaginat.

Poe: De fapt, Puterea din Umbră finanțează un număr de organizații specializate în acțiuni de stradă violente. În martie anul trecut, jumătate de milion de protestatari au paralizat Los Angeles, cerând granițe libere și imigrație fără restricții. Unii au ars steagul american și s-au luat la bătaie cu poliție. Proteste similare au avut loc simultan și în alte orașe. Toată operațiunea a fost coordonată de Puterea din Umbră. Practic, fiecare sponsor al manifestațiilor era parte din rețeaua Soros:  ACORN, La Raza, MALDEF și altele.  Unul dintre organizatori, Center for Community Change, a primit 5,2 milioane de dolari de la Institutul pentru o Societate Deschisă.

FP: Cum putem lupta împotriva acestor radicali?

Poe: Trebuie să aflăm tot ce putem să știm despre Puterea din Umbră și să deschidem ochii cât mai multor americani despre planurile lor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.