Evenimentul Zilei > Actualitate > Rezultatele unui studiu sunt stranii. Aproximativ 1 din 10 copii prezintă simptome COVID după recuperare
Rezultatele unui studiu sunt stranii. Aproximativ 1 din 10 copii prezintă simptome COVID după recuperare

Rezultatele unui studiu sunt stranii. Aproximativ 1 din 10 copii prezintă simptome COVID după recuperare

Aproximativ unul din 10 copii a avut simptome care au rămas după recuperarea de la COVID-19, deși acest număr a scăzut odată cu trecerea lunilor, a arătat luni un sondaj al Ministerului Sănătății.
Un sondaj realizat în Israel arată că un copil din 10 a rămas cu simptome după vindecarea de COVID-19. Totuși, numărul a scăzut cu mai mult de jumătate odată cu trecerea lunilor, a arătat un sondaj al Ministerului Sănătăţii din Israel.
Formele severe ale COVID 19 îi afectează în special pe adulţi, dar există o lipsă de date despre impactul virusului asupra tinerilor, care par să fie mai puţin afectați de complicaţiile grave, a spus Ministerul Sănătății.
Sondajul de opinie telefonic a fost realizat în iunie în rândul a 13.834 de părinți cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani care s-au vindecat de COVID-19. Ei au fost întrebaţi dacă copiii lor au avut simptome care au persistat după ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie şi pierderea gustului şi a mirosului.

Mai mult de 10% dintre copii au avut simptome după recuperare

Ministerul a declarat că 11,2% dintre copii au prezentat unele simptome după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8%-4,6% la şase luni de la boala acută, copiii mai mari fiind cei care au suferit cel mai mult, pe termen lung.

Sondajul a fost realizat în perioada în care israelienii de 12-15 ani deveneau eligibili pentru vaccinare. Israelul le-a permis tinerilor de 16-18 ani să se vaccineze cu câteva luni mai devreme.

Un sondaj britanic recent arată că un copil din şapte poate avea simptome legate de coronavirus după câteva luni de la testarea pozitivă pentru COVID-19, potrivit Reuters.

S-au raportat infecții cu SARS-CoV-2 la toate grupele de vârstă, inclusiv sugari, copii și adolescenți

Cu toate acestea, rolul copiilor în pandemia COVID-19 este încă incert. Această revizuire sistematică a studiilor timpurii sintetizează dovezi privind susceptibilitatea copiilor la infecția cu SARS-CoV-2, severitatea și rezultatele clinice la copiii cu infecție cu SARS-CoV-2 și transmisibilitatea SARS-CoV-2 de către copii în perioada inițială, fazele pandemiei COVID-19. O revizuire sistematică a literaturii a fost efectuată în PubMed.

Cu copiii înapoi în școli, regimurile de testare și protocoalele de studiu care ne vor permite să înțelegem mai bine rolul copiilor în această pandemie sunt esențiale. Sensibilitatea copiilor la infecție și transmisibilitatea ulterioară în raport cu adulții este încă neclară și variază pe scară largă între studii. Cu toate acestea, este evident că majoritatea copiilor au o boală clinică ușoară sau rămân infectați asimptomatic. Sunt necesare studii mai cuprinzătoare de urmărire a contactelor combinate cu serosurveys pentru a cuantifica transmisibilitatea copiilor față de adulți, se aratî în revista Nature.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: