Editura Evenimentul si Capital

Rezultate Bacalaureat 2011: Peste 100.000 de elevi au picat examenul. Află procentul de promovabilitate în județul tău

rezultate_bac_2011_1
Autor: | | 99 Comentarii | 25962 Vizualizari

ACTUALIZAT. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2011, potrivit unei centralizări parţiale, este de aproximativ 50% la nivelul întregii ţări.

Procentul de promovabilitate final pentru examenul de bacalaureat va fi centralizat până în seara zilei de duminică. Județele și procentul de promovabilitate la bacalaureat 2011: Arad - 36,43% Argeş - 35% Bistrița-Năsăud - 42% Botoşani - 56% Brașov - 45% București - 40% Buzău - 53.20% (68% anul trecut) Călărași - 41% Cluj - 54.07% Constanța - 57.6% Covasna - 44.29% Dolj - 39.74% Giurgiu - 20% (neoficial) Harghita - 64.03% (72.08% anul trecut) Hunedoara - 39% (80% anul trecut) Ialomița - 40.2% Iași - 41.9% Mehedinți - 27.5% Mureș - 45% Neamț - 44.5% (80% anul trecut) Olt - 54.26% Timiș - 31% Vaslui - 43.27% Vâlcea - 54.41% Vrancea - 38,73% Cel puțin zece licee fără niciun elev promovat În plus, există cel puțin zece licee din țară în care niciun candidat nu a promovat examenul. Este vorba de patru licee din Argeș, de două licee din Timiș și altele din Mehedinți, Giurgiu, Drobeta Turnu-Severin, Neamț. Un număr de 661 de candidaţi au fost eliminaţi de la probele de bacalaureat şi nu vor mai putea susţine în următoarele două sesiuni.

 • Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 42% dintre elevi au promovat bacalaureatul
Mai puţin de 42% dintre elevii care au susţinut anul acesta examenul de acalaureat 2011 în judeţul Bistriţa-Năsăud au reuşit să obţină medii peste 6, potrivit datelor comunicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Astfel, din cei 3.447 de elevi prezenţi la Bacalaureat, doar 1.445 au fost declaraţi reuşiţi, ceea ce reprezintă un procent de 41,92%. Mai mult, 50% dintre candidaţi au avut medii sub 5. Cei mai mulţi elevi care au promovat şi anume 931, au medii între 6 şi 7,99, alţi 335 au obţinut între 8 şi 8,99, iar restul de 179 au medii între 9 şi 9,99, nefiind înregistrată nicio medie de 10. Statistica pe licee arată că şase dintre aceste unităţi de învăţământ au avut o rată de promovare de sub 10% - Grupul şcolar de servicii Bistriţa (3,13%), Grupul şcolar Feldru (3,86%), Grupul şcolar 'Henri Coandă' Beclean (4,41%), Grupul şcolar agricol Bistriţa (6,06%), Grupul şcolar forestier Bistriţa (6,84%), Grupul şcolar Telciu (8,59%). Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat la Colegiul naţional 'Liviu Rebreanu' Bistriţa - 97,71%, urmat de Liceul de arte plastice Bistriţa - 90,74% şi Colegiul naţional 'George Coşbuc' Năsăud - 90,23%.
 • Botoşani: Doar unul din cele 28 de licee din judeţ a avut promovabilitate de 100%
Doar unul dintre cele 28 de licee din judeţul Botoşani a înregistrat o rată de promovabilitate de 100% la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2011, potrivit datelor prezentate de Inspecoratul Şcolar Judeţean. Statisticile arată că toţi cei 20 de elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfântul Ioan Iacob' Dorohoi au fost declaraţi admişi. Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu', ai cărui elevi au promovat în procent de 99,53% bacalaureatul. Singurul care a fost respins este un elev care a fost prins copiind şi a fost eliminat din examen. Pe locul al treilea s-a situat Colegiul A.T. Laurian cu o promovabilitate de 96,55%. La popul opus, cea mai scăzută rată de admitere, 6,32%, a fost înregistrată la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, unde din totalul celor 295 de elevi înscrişi la examen doar 18 au fost declaraţi admişi. La Grupul Şcolar 'Petru Rareş' doar patru din cei 63 de absolvenţi de clasa a XII-a au trecut bacalaureatul, ceea ce sa făcut ca procentul de promovabilitate să fie de doar 6,56%. La nivelul judeţului Botoşani, promovabilitatea a fost de 56%. Datele IŞJ arată că din totalul celor 3.641 de elevi au promovat 1.997 şi au fost respinşi 1.562 elevi. Alţi 55 au absentat, iar şapte au fost eliminaţi pentru fraude.
 • Buzău: Cu 15 la sută mai puţini promovați față de anul trecut
"1836 de absolvenţi au fost respinşi din cei 4.148 înscrişi, şase au fost eliminaţi, iar 212 nu s-au prezentat', a declarat inspectorul general, Florina Stoian. Potrivit aceleiaşi surse, "anul trecut procentul de promovabilitate a fost de 68 la sută, dar anul acesta, datorită celor 118 camere web instalate în circa o treime din sălile centrelor de examen, posibilităţile de fraudare au fost mult mai reduse".
 • Constanţa: Promovabilitate de aproape 58% la examenul de bacalaureat
Gradul de promovabilitate la examenul de bacalaureat susţinut în sesiunea iunie-iulie 2011 în judeţul Constanţa este de 57,6%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, în condiţiile în care, în 2010, acesta a fost de aproape 79%. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Gabriela Costea, a informat, duminică, că la cele 26 de centre de examinare din judeţ promovabilitatea variază între 0%, situaţie înregistrată la Grupul Şcolar Ostrov, unde circa 130 de elevi nu au luat examenul şi 100%, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa fiind singurul centru unde toţi absolvenţii de liceu au obţinut note de trecere.
 • Cluj: Opt elevi clujeni au obţinut media zece la bacalaureat
Opt elevi clujeni au obţinut media zece la bacalaureat, promovabilitatea la nivelul judeţului, în sesiunea iunie-iulie, fiind însă de doar 54,07% înaintea contestaţiilor, mai mică cu aproape 10% comparativ cu sesiunea similară din 2010, când 65% dintre candidaţi au trecut cu bine examenul. La prima sesiune a bacalaureatului din judeţul Cluj, din cei 6.202 elevi înscrişi la bacalaureat s-au prezentat la probe 5.983. Dintre aceştia, 3.238 au promovat examenul. Cinci candidaţi au fost eliminaţi de la probe, unul dintre ei pentru că i-a sunat telefonul mobil, cu care nu avea voie să intre în sala de examen.
 • Harghita: Probleme mari la limba română
"Elevii harghiteni au întâmpinat probleme mai mari la limba română şi la fizică", a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ferencz Salamon Alpar pentru Agerpres. El este de părere că rezultatele sunt reale şi echilibrate şi a subliniat că nu poate face comparaţie cu anii trecuţi, “întrucât este vorba de generaţii diferite de elevi". Doar doi elevi au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind. 2199 dintre candidaţii harghiteni au fost declaraţi admişi, iar 1233 nu au reuşit să obţină medie de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 64.03 la sută, faţă de 72.08 la sută, cât a fost anul trecut.
 • Hunedoara: La Geoagiu, unde s-a fraudat în masă, au promovat foarte puţini elevi
La Colegiul Tehnic Agricol 'Alexandru Borza', din oraşul Geoagiu, au reuşit să obţină note de trecere numai 6 candidaţi, după ce 111 dintre cei 159 de elevi au fost eliminaţi din examen pentru că ar fi copiat la proba de Matematică. Doar 39 % dintre elevii hunedoreni au promovat, potrivit rezultatelor preliminare centralizate duminică de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Anul trecut, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 85 % dintre candidaţii din judeţul Hunedoara.
 • Ialomiţa: Mai puţin de jumătate au promovat. 29 de elevi au dat din nou proba la informatica, sâmbătă
La Ialomiţa, pe parcursul primei sesiuni a examenului au existat şi incidente, un număr de 29 de elevi, dintre care doi de la Colegiul Mihai Viteazu şi 27 de la Liceul Al. Ioan Cuza din Slobozia susţinând, sâmbătă, din nou, proba la informatică, după ce în timpul examenului de bacalaureat li s-au încurcat subiectele, fiindu-le date pentru profilul "ştiinţele naturii", cu un grad de dificultate mai scăzut. Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat în judeţul Ialomiţa este de 40,2%, a declarat duminică, inspectorul general, prof. Ilie Stavăr.
 • Iaşi: Aproape 60% dintre elevi au picat bacalaureatul. Douăsprezece note de 10
“Procentul de promovabilitate înainte de depunerea contestaţiilor este de 41,9%. În această sesiune s-au înscris peste 5.400 de absolvenţi de liceu, şapte dintre ei fiind daţi afară de la examen pentru tentativă de fraudă", a declarat Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi. La nivelul judeţului Iaşi au fost obţinute douăsprezece note de zece, cele mai bune rezultate fiind la Colegiul Emil Racoviţă – patru note de 10, Colegiul Costache Negruzzi şi Colegiul Naţional – o notă de 10.
 • Olt: Promovabilitate de 54,26% la bacalaureat, mai mulţi candidaţi respinşi la liceele tehnice
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Olt este de 54,26%, potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Olt, Geanina Pârvu, care consideră rezultatele de anul acesta fiind determinate şi de vigilenţa crescută a supraveghetorilor. Ea consideră că rezultatele reflectă şi faptul că elevii nu au mai fost tentaţi să copieze din cauza sancţiunilor drastice, iar cadrele didactice care au supravegheat desfăşurarea examenelor au fost foarte vigilente, în condiţiile în care în judeţ nu au fost camere video de supravegehere în săli. Cele mai slabe rezultate au fost, conform reprezentantului ISJ Olt, la unităţile de învăţământ cu profil tehnic şi cele mai bune rezultate s-au înregistrat la liceele teoretice. În judeţ nu sunt unităţi de învăţământ unde niciun elev să nu fi promovat examenul, dar nici licee cu proporţie de promovabilitate de 100%. În toate unităţile proporţia de promovabilitate a fost mai mare de 10%.
 • Mehedinţi: Elevii de la două unităţi şcolare din Drobeta Turnu Severin nu au promovat examenul de bacalaureat
Niciunul din cei aproape 300 de elevi de la Liceul agricol Halânga şi Colegiul tehnic de transporturi auto din Drobeta Turnu Severin nu a promovat examenul de bacalaureat, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Emil Mirică. Potrivit sursei citate, situaţia respectivă se datorează faptului că aceştia nu au obţinut o medie de trecere, lucrările lor fiind evaluate cu note cuprinse între 1 şi 3. "Gradul de promovabilitate în judeţul Mehedinţi este de 27,5 %, spre deosebire de anul trecut când am înregistrat 82,76 %", a precizat Mirică. Printre unităţile de învăţământ cu numărul cel mai mare de elevi promovaţi se numără Colegiul Naţional Traian - 97,39% şi Colegiul Naţional Gh. Ţiţeica - 94,82%.
 • Neamţ: Părinţii şi elevii au ameninţat supraveghetorii pentru că nu s-a permis fraudarea examenului
Procentul de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Neamţ este, anul acesta, de 44,5 la sută, aproape la jumătate faţă de anii trecuţi. “Au existat şi situaţii în care părinţii şi elevii au ameninţat cadrele didactice ale unităţilor de învăţământ pentru că nu s-a permis fraudarea examenului O astfel de situaţie s-a înregistrat şi la Grupul Şcolar 'Vasile Sav' din Roman, motiv pentru care am anunţat poliţia şi jandarmeria să fie prezente la momentul afişării rezultatelor.", a declarat Inspectorul general, Luminiţa Vârlan. "Toleranţa noastră în raport cu frauda a fost zero. Doi ani de zile am încercat să dărâm un aşa zis sistem performant. Ministerul a dat semnalul foarte clar de toleranţă zero. Şi a fost o explozie la nivel naţional. Este clar că sistemul acesta care îşi dovedise în timp eficienţa pentru candidaţi şi unii colegi nu mai putea fi dărâmat prin implozie, ci prin explozie", a mai adăugat inspectorul şcolar general al judeţului Neamţ.
 • Timişoara are patru licee fără niciun promovat la examenul de bacalaureat
Patru licee din Timişoara nu au reuşit să prezinte în examenul de bacalaureat din această sesiune niciun candidat capabil să promoveze examenul de maturitate, iar alte două licee au reuşit să dea doar câte doi elevi care vor obţine diploma de absolvenţi. Potrivit Inspectoratului Şcolar, aceste rezultate fac ca promovabilitatea să fie de circa 31% în acest an, faţă de anii anteriori, când peste 80% dintre candidaţi au obţinut diploma de maturitate din prima sesiune de bac. În judeţ, circa 7.000 de elevi de clasa a XII-a s-au putut prezenta la examenul de bacalaureat. Nu s-a înregistrat nicio notă de 10.00, şi doar 100 de tineri au reuşit să obţină medii peste 9,00.
 • Vaslui: Promovabilitate de 43,27%. Află care au fost liceele cele mai bune
Primele trei poziţii în topul celor mai bune rezultate obţinute în această sesiune sunt ocupate de: Colegiul Naţional 'Gh. Roşca Codreanu' Bârlad, cu o promovabilitate de 97, 59%, Seminarul Teologic Huşi 94, 12% şi Liceul Mihail Kogălniceanu Vaslui 92, 57%. La Grupul Şcolar 'Petru Rareş' din Bârlad doar doi elevi din totalul de 37 de absolvenţi au promovat examenul de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor ISJ Vaslui, procentul de promovabilitate la nivel judeţului este de 43,27%.
 • Vâlcea: Cu puţin peste jumătate dintre elevi au luat BAc-ul. Nu au existat camere de supraveghere
Din cei 4749 de elevi care au susţinut probele în Vâlcea, au reuşit să promoveze examenul 2584 de candidaţi, corespunzând unui procent de 54,41%. "Aşa cum prognozasem, procentul va fi de sub 60% în acest an pe judeţ. Am avut un procent de promovabilitate pe licee între 5,41% la Grupul Industrial 'Nicolae Pleşoianu' din municipiu, până la 100% la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. Pe locurile doi şi trei la promovabilitate după Liceul de Artă s-au situat Colegiul Naţional 'Alexandru Lahovary' şi Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân', din Râmnicu Vâlcea', a precizat Ene. Patru elevi au fost eliminaţi în timpul probelor datorită încercărilor de copiere. Râmnicu Vâlcea a fost printre singurele centre din ţară care nu a avut camere video montate în sălile de examinare.
 • Vrancea: 38,7% procentul de promovare la bacalaureat
38,73% dintre absolvenţii de liceu din judeţul Vrancea au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat din acest an, comparativ 64,1%, procentul înregistrat anul trecut. Dintre cei 3.075 prezenţi la examenul de bacalaureat, 1.877 de candidaţi nu au reuşit să promoveze, iar alţi 7 candidaţi au fost eliminaţi în timpul examenului după ce au fost surprinşi că au încercat să copieze. 1.191 candidaţi au reuşit să promoveze, însă cei mai mulţi au promovat cu medii foarte mici. Astfel, 200 dintre candidaţi au obţinut medii între 5 - 5,99, alţi 331 candidaţi au reuşit să obţină medii între 6 - 6,99, în vreme ce medii între 7 - 7,99 au obţinut 378 absolvenţi de liceu. 337 candidaţi au obţinut medii între 8 - 8,99. Doar 145 din cei 3.075 candidaţi prezenţi în cadrul sesiunii din iunie - iulie a examenului de Bacalaureat au obţinut medii între 9 - 9,99. Judeţul Vrancea nu se poate mândri cu nici un absolvent de liceu care să fi obţinut punctajul maxim.Sursa: Agerpres

Curs VALUTAR, 21 februarie! Surpriza URIASA! Ce s-a intamplat azi la casele de schimb

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: BAC 2013

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:24 Lazăr A CEDAT NEVOS după aroganţa lui Toader. Este CEL MAI DUR ATAC în direcţia ministrului Justiţiei 11:50 Ultima LOVITURĂ pentru KOVESI! PLÂNGERE PENALĂ de la fosta ȘEFĂ a DIICOT, Alina BICA 11:39 Kovesi, AGENT SECRET. Ce scrisoare a primit DRAGNEA: „Nu mai este un SECRET” Breaking news 11:19 Aroganţa lui Toader: I-A DAT BOMBA lui Lazăr chiar pe terenul lui. SĂGEŢI PENTRU CSM şi explicaţii pentru Timmermans. Breaking news 10:30 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 10:11 Kovesi este devastată. SEMNAL NEGRU de la Bruxelles. N-a fost niciodată în cărţi. Breaking news 18:16 BREAKING NEWS. DEZASTRU pentru KOVESI! Îi FUGE PĂMÂNTUL DE SUB PICIOARE... PRIMELE REZULTATE în procesul de selecție pentru Parchetul European 17:24 Kovesi LOVEȘTE DUR la Bruxelles. Instituțiile europene AU FOST ALERTATE 13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9”