Revoluţia şi DOVEZILE CLARE care au arătat IMPLICAREA SOVIETICĂ în evenimentele din DECEMBRIE 1989: “Şeful CIA de la Bucureşti ERA OMUL RUŞILOR”

Revoluţia şi DOVEZILE CLARE care au arătat IMPLICAREA SOVIETICĂ în evenimentele din DECEMBRIE 1989: “Şeful CIA de la Bucureşti ERA OMUL RUŞILOR”

Revoluţia şi dovezile clare care au arătat implicarea sovietică în evenimentele din decembrie 1989.

În cadrul emisiunii moderate de Octavian Hoandră la Realitatea TV, colonelul în rezervă Filip Teodorescu, generalul Dan Voinea, care a instrumentat dosarul Revoluţiei, scriitorul Alex Mihai Stoenescu, care a publicat mai multe cărţi dedicate subiectului şi jurnalistul Florian Bichir, au discutat despre redeschiderea şi extinderea dosarului Revoluţiei. Astfel, s-a arătat cu dovezi cum în spatele evenimentelor istorice din decembrie 1989 au fost serviciile speciale din fosta Uniune Sovietică (URSS).

Sovieticii au lucrat 20 de ani la planul de îndepărtare a lui Ceauşescu şi de readucere a României în sfera de influenţă a URSS

Nu merge cu şmecheria pe care au încercat să o ascundă şi să o prescrie. Sunt planurile de luptă ale fiecărei unităţi de securitate ale fostului DSS, a Ministerului Apărării Naţionale, fiecare cartuş din ce armă provine. Deci, lucrurile astea pe care au încercat să le speculeze, că vreo şapte sute de oameni, datorită neatenţiei, a consumului de alcool au început să se împuşte între ei... Nu pot să moară o mie şi ceva de oameni. Nu pot să rămâmă aproape 800 de copii să întrebe unde le sunt părinţii, doar pentru că anumiţi oameni încearcă să acopere aceste fapte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt de acord totuşi cu ce spunea preşedintele României că, dacă scăpăm totuşi de tenebrele astea din decembrie 89 şi ne asumăm că a fost o lovitură de stat, cu sprijin sovietic şi cu acceptul forţelor occidentale şi maghiare (...)

Vreau să spun de la bun început că planul de îndepărtare a lui Nicolae Ceauşescu şi de readucere a României în sfera de influenţă a Uniunii Sovietică începe din 1969. Deci au lucrat sovieticii 20 de ani la el. După evoluţiile din Cehoslovacia, din vara anului 1968, România a fost la un pas de a fi invadată de trupele sovietice. Există mărturii publicate de către arhivele britanice care anunţă clar că ministrul de Externe englez, Michael Steward, a anunţat că pe 22 noiembrie 1968, ruşii urmau să invadeze România. Nu au invadat, dar s-au deplasat trupe. Au renunţat sovieticii şi s-a pus în aplicare planul. Vă spun cele cinci puncte ale planului, care au fost aflate de specialiştii români de contra informaţii ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai DSS-ului de atunci:

Punctul 1. Preluarea controlului armatei şi securităţii de un alt ofiţer român racolat de organele sovietice.

Punctul 2. Crearea unui front al salvării naţionale. Care, în planurile Kremlinului, avea aceeaşi titulatură pentru preluarea puterii în Grecia şi Spania.

Punctul 3. Atragerea simpatiei internaţionale prin lansarea zvonurilor că zeci de mii de oameni au fost ucişi de străini, aflaţi în ajutorul lui Ceauşescu.

Punctul 4. Informarea permanentă a Moscovei cu stadiul loviturii de stat.

Punctul 5. Solicitarea intervenţiei militare a URSS, în cazul în care succesul loviturii de stat nu ar fi fost clar.

Şeful secţiei CIA de la Bucureşti era omul ruşilor

Atrag atenţia asuprea unei chestiuni. Şeful staţiei CIA la Bucureşti era un anumit Nicholson. El trimitea informaţiile la Washington cu situaţia. Nu le trimitea până nu trecea prin filtrul sovieticilor. Era agentul sovieticilor. Americanii l-au descoperit. Ei l-au depistat, nu cât a fost în România, ci după ce a fost mutat într-o altă ţară. Atunci l-au şi arestat şi condamnat. S-a făcut o dezinformare a ruşilor prin Washington, cu privire la starea de fapt din România. Şi, sigur, presa prelua informaţia şi o dădea. Din punctul ăsta de vedere, eu spun că ruşii au lucrat profesionist. Că nu îi iubesc, e altă treabă. Dar trebuie să recunosc că au lucrat profesionist. Şi noi ne-am trezit într-o situaţie nenorocită. Am început să ne mâncăm între noi. Ne-am lăsat pur şi simplu manevraţi de nişte unii care au pus la cale şi au provocat o dezinformare uriaşă în România. Nu ştiu, domnule Voinea, dacă aţi citit raportul comandantului Unităţii de la Ploieşti cu privire la ce a făcut atunci.

Mii de ruși au intrat în România în decembrie și aveau și armament asupra lor

Separat de asta, vă dau date şi nume. Din 9 decembrie, de la 8 maşini câte intrau pe zi, intră câte o mie de maşini Lada în România, care se duceau chipurile spre Belgrad. Multe din maşini oprite, pentru că cetăţenii sovietici aveau asupra lor armament. Toţi plecau spre Belgrad. Avem incidentul cu nume şi date la Filiaşi, în care sunt distruse mașini Lada când turişti sovietici deschid focul împotriva MApN-ului. În aprilie, la postul de poliţie Brădeşti, se prezintă o femeie maior şi cere înapoi maşinile. Avem multe nume şi date de ofiţeri sovietici care stau în spitalele româneşti. Avem la Mehedinţi, iarăşi, Gingău Alexei, maiorul Outa Alexandru, cu 12 uniforme MapN. Câte date despre implicări militare ale sovieticilor vreţi? A fost lovitură de stat cu implicare sovietică, inclusiv militară.

Mărturie inedită: „24 decembrie 1989. La ordinul lui Militaru, care nu era oficial Ministrul Apărării Naţionale, amiralul Constantin Iordache se deplasează la aeroportul Kogălniceanu, aşteptând avioane sovietice.” Vă spun mai departe. "Aplicaţii sovietice făcute înainte de Revoluţie, aduse la cunoştinţa statului român de către insituţiile abilitate de cele ale MApN-ului. Cernăuţi: Marina Sovietică, Batalioanele de cercetare, diversiune corpurile 1 şi 3, armată maghiară 16-18 decembrie. Toate finalizate la graniţă, la maxim cinci kilometri de România. Din martie până în iunie, pregătire pe teren muntos. Ungaria nu are teren muntos".

Sunt date concrete pe care vreau să le aflu nu doar de la istorici. Vreau să spun că a fost implicare militară, nu avem cum să ascundem. Dacă nu aflăm acest adevăr, îl aflăm şi de la alţii. Doi francezi, ataşaţi militari adjuncţi, înarmaţi până în dinţi în faţa Intercontinentalului. Lucrurile astea dacă nu le spunem public, nu avem nimic.

FILIP TEODORESCU: Eu am spus clar. Erau, înspre decembrie 1990, vreo 20 de mii de militari identificaţi.

FLORIAN BICHIR: 32 de mii.

FILIP TEODORESCU: S-au făcut demersuri că e cazul să-i retragă. La un an după.

FLORIAN BICHIR: Petre Roman a rugat omologul URSS să îi ia.

FILIP TEODORESCU: Ei nu au ţinut nicio legătură cu nimeni. Ei au venit organizaţi să facă exact ce au făcut. Nu au luat legătura cu nimeni aici. Au luat legătura cu ai lor. Ambasada sovietică de aici s-a ocupat parţial de ei. La un moment au spus că paşapoartele lor sunt la Ambasadă şi cereau voie să îi cheme ca le dea şi să plece din ţară.

FLORIAN BICHIR: Ataşatul militar sovietic îi vizita la spital. Sunt trecuţi pe listă cu nume date.

FILIP TEODORESCU: Unul am văzut şi eu în 1922, într-o unitate militară. Dimineaţa, îl văd că stă într-un colţ şi bolboroseşte ceva, însă nimeni nu ştia ce e cu el. Am propus să îl raporteze. Şi au mai fost şi alţii. S-a pus batista să nu iasă niciun zgomot, de la partea română care a pregătit lovitura de stat. Atunci a fost clar o lovitură de stat militară”, au declarat invitaţii lui Octavian Hoandră.