Nicuşor Constantinescu cere tuturor instituţiilor statului să ia măsuri împotriva abuzurilor la care ar fi spus din partea unui judecător constănţean şi a unui procuror DNA. În situaţia lui s-ar afla mai mulţi primari şi preşedinţi de CJ din ţară, acuzând DNA, SRI şi pe unii magistraţi “speriaţi de bombe", de imixtiuni în treburile administraţiei locale.
Revoltat că acelaşi judecător constănţean, Iulia Cezara Suciu, îl judecă în dosarele de la Constanţa, instrumentate de procurorul DNA Andrei Bodean, preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu a organizat o conferinţă de presă în care i-a acuzat pe cei doi de abuz în serviciu. Indignarea lui supremă este că, “datorită deciziei celor doi”, el nu îşi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa. De aceea, a trimis memorii către toate instituţiile, de la Avocatul Poporului, până la Preşedinţie, cerându-le să stopeze aceste “abuzuri”, făcând apel la respectarea drepturilor omului şi ale cetăţenilor care l-au ales. Nicuşor Constantinescu este de părere că “la fel ca şi înainte de 1989, în 2015, lumea este terorizată de aceeaşi Securitate sub un alt nume, SRI, care împreună cu DNA, i-ar influenţa pe unii magistraţi şantajabili. În data de 14 octombrie, Tribunalul Constanţa se va pronunţa în dosarul subfinanţării Centrului Militar Zonal. EVZ vă prezintă principalele declaraţii ale preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
“Procurori, numiţi politic. Judecători, timoraţi şi speriaţi de bombe”
"Separaţia puterilor în stat înseamnă că nu poate, un procuror, să schimbe voinţa cetăţenilor, că aşa vrea el. Un procuror numit politic, nu ales. Şi cu nişte judecători timoraţi , care sunt speriaţi, ameninţaţi. Acuzaţia mea în dosar este că am creat o plus valoare CJ Constanţa. Nedând banii de apă şi telefon la Centrul Militar Zonal. Aici este fapta penală în viziune procurorului Andrei Bodean şi în accepţiunea judecătorului Iulia Cezara Suciu. Nu e problema lui Nicuşor, aici. E problema că nu poţi să-ţi propui alegeri în 2016 , nici la municipiu, nici la judeţ, cu astfel de imixtiune a procurorilor şi a unor judecători speriaţi de bombe, împotriva unor hotărâri de CJ. Instanţa de contencios rezolvă problema, nu penal. Eu nu am cum să o influenţez pe judecătoarea Iulia Cezara Suciu pentru că ea este deja influenţată , deja îmi va da o condamnare, chiar dacă nu există nicio faptă penală, niciun prejudiciu".
Magistraţii, şantajaţi de SRI
"Nu ştiu ce secret are, fiecare, în spate. Unii dintre ei au schelete. Cu ce poate fi şantajat un om? Cu trecutul lui. Cine poate să şantajeze un om cu trecutul lui? Cei care au informaţii. Nu a spus generalul Dumitru Dumbravă, şeful juridicului SRI pe România că instanţele s-au transformat în câmp tactic de luptă? Adică, în limbaj militar, judecătorul cu familia, cu casa, urmăriţi, tot, trecutul, viitorul. Pas cu pas şi îndreptaţi spre soluţia finală. A ajuns SRI să facă astfel de afirmaţii publice. Şi astfel de acţiuni publice. Şi nimeni nu protestează, nici societatea civilă, nimeni nu face nimic. Doar câteva voci răzleţe care se sting repede, cu un dosar. Probabil că după conferinţa asta o să mă mai aleg cu un dosar. De la domnul procuror DNA Andrei Bodean".
DNA să conducă CJ Constanţa
"Doamna judecătoare de la Tribunalul Constanţa, Iulia Cezara Suciu, mi-a interzis să-mi exercit mandatul de preşedinte al CJ, ca măsură preventivă. Este o decizie abuzivă. De la pronunţarea din 14 octombrie, mă aştept la orice abuz în serviciu. Dânsa s-a antepronunţat faţă de mine de cel puţin 12 ori până acuum. În al doilea dosar ea însăşi s-a autorecuzat şi colegii ei au refuzat. Hotărârile votate în Consiliul Judeţean nu merg la instanţa penală, nu merg la DNA. Atunci, înseamnă că trebue să vină DNA-ul să conducă CJ Constanţa, primăria Constanţa. Să se apuce de treabă, să voteze, să-şi asume responsabilitatea. Dar nu au legitimitate. Nu mai e democraţie. Ne întoarcem înainte de 89".
SRI şi DNA un sistem care funcţionează împreună
"Înainte de 89, pe vremea lui Ceauşescu, lumea era terorizată de Securitate. Astăzi, în 2015, lumea este terorizată de aceeaşi Securitate sub un alt nume, SRI. Decât că este de 10 ori mai dezvoltată tehnologic. Mult mai performantă. Ce caută SRI-ul în dosarele penale? Nu are nicio atribuţie în legea penală. Este ilegal. Şi pentru că eu o spun mereu, sunt ţinta lor numărul 7. În permanenţă. Mă refer la un sistem care funcţionează, cu DNA-ul împreună, împotriva a tot ce înseamnă lideri politici în România. Primii şase sunt Radu Mazăre, primarul Pendiuc de la Piteşti, primarul Oprescu de la Bucureşti, primarul de la Ploieşti , cel de la Iaşi, Nichita, care, toţi, au fost decapitaţi preventiv. Cu această metodă la televizor, cătuşe.. Şi lumea zice, lasă domle că au făcut ăia ceva, nu se poate, au furat ăia ceva dacă i-au adus cu cătuşe. De ce acest circ, acest abuz, această oprire a democraţiei?
Preşedintele Klaus Iohannis să ceară respectarea prezumpţiei de nevinovăţie
"Eu cred că este un atentat la democraţie şi la reprezentativitatea cetăţenilor, care trebuie oprit, nu poate funcţiona aşa. Şi nu e vorba de mine, e vorba de instituţii democratice. De oameni aleşi, şi la Constanţa, şi în întreaga Românie. De aceea i-am scris preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să stopeze şi să ceară instituţiilor să respecte drepturile constituţionale şi prezumpţia de nevinovăţie. Şi i-am cerut să facă ce a spus la prima şedinţă CSM. Să ia măsuri să termine cu justiţia asta televizată cu cătuşe şi să existe dreptul şi echidistanţa apărării fiecărui cetăţean. Am cerut preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor să-şi asume, politic, modificări legislative care să stopeze abuzuri şi încălcări grave ale democraţiei. Iar Avocatului Popoprului, revenirea la legalitate şi la echidistanţa judecării oamenilor şi la respectarea prezumpţiei de nevinovăţie, care mie mi-a fost încălcată de 1000 de ori".