Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă în România! Un minor ținut legat de bunicul condamnat pentru trafic de persoane a sunat la 112. Dialogul ireal avut cu operatorul
Revoltă în România! Un minor ținut legat de bunicul condamnat pentru trafic de persoane a sunat la 112. Dialogul ireal avut cu operatorul

Revoltă în România! Un minor ținut legat de bunicul condamnat pentru trafic de persoane a sunat la 112. Dialogul ireal avut cu operatorul

Un adolescent în vârstă de 15 ani a sunat la 112, s-a plâns că este ținut sechestrat de bunicul său, iar operatorul i-a spus că bătrânul este tutore și are dreptul.

Caz revoltător petrecut anul trecut, la Brăila, acolo unde un adolescent în vârstă de 15 ani a sunat la numărul de urgență 112. El s-a plâns că este ținut sub sechestru, de mai multe zile, de bunicul lui. Și asta pentru că fusese prins fumând.

Discuția pe care minorul a avut-o cu operatorul de la 112 a durat 56 de secunde. Se poate auzi operatorul STS, care îi spune apelantului că va fi preluat și apoi se adresează operatorului 112 al poliției, căruia îi spune: „Întrebați-l dacă vrea și o ambulanță”, conform „Libertatea”.

Ce a discutat minorul cu operatorul de la 112

Ulterior, bunicul tânărului a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertatea, iar discuția telefonică a fost depusă la dosar. Tânărului i s-a transmis că bunicul îi este tutore și că nu are cum să-l țină sechestrat.

„Operator 112: Alo!

Apelant: Alo!

Operator 112: Da!

Apelant: Bună seara!

Operator 112: Bună seara!

„Păi, n-ai voie să fumezi, e logic”

Apelant: Aș vrea și eu un echipaj de poliție pe Odessa, numărul 13 pentru că-s legat cu lanțul. Intrați în curte, mai înfund și mă vedeți aicea, legat în curte, în casă.

Operator 112: Da de ce te-a legat?

Apelant: Pentru că fumez și nu-mi dă voie.

Operator 112: Păi, n-ai voie să fumezi, e logic.

Apelant: Da, dar m-a legat cu lanțul și…. (inteligibil).

Operator 112: Da, o să-ți vină să dea o amendă, da?

Apelant: Eu vreau să-mi dea drumul.

Operator 112: Păi, eu ți-am spus ce o să facă poliția, o să vină acolo și o să aplice o amendă acolo, da? Părinții tăi unde sunt?

Apelant: Pi…, părinții mei nu sunt aicea, sunt în Franța.

Operator 112: De cât timp sunt în Franța?

„Mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene”

Apelant: Îs de vreun an și mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene.

Operator 112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor!”, a fost discuția respectivă.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au găsit pe băiat legat cu un lanț. Bunicul, 65 de ani, a recunoscut că apelase la metoda extremă pentru că nepotul fuma marijuana.

Interesant este că bărbatul fost condamnat pe 29 octombrie de Judecătoria Brăila la 2 ani și 8 luni închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă. El mai are la activ alte două condamnări pentru trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul României și al Franței, conform sursei citate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.