Primarul sectorului 2, pe raza căruia s-a produs terifiantul accident de sâmbătă seara, soldat cu moartea unei fetițe și a unei tinere, a mers luni după-amiază să discute cu oamenii din zonă. Radu Mihaiu, proaspăt ales edil din partea USR, s-a dus personal să audă părerea locuitorilor din acel cartier. Tonul general a fost de revoltă, furie și disperare pentru soarta celor două fete moarte fulgerător.

Locuitorii din zona Andronache: Punem noi limitatoare de viteză. A fost crimă cu premeditare

Emoția generală a întâlnirii cu primarul a fost copleșitoare, relevă secvențe date de Antena 3. Multe persoane prezente aveau lacrimi în ochi sau vocea tremurândă în dialogul cu reprezentantul autorităților. S-a strigat că a fost ”crimă cu premeditare”, iar oamenii din mulțime au preluat în cor ideea. Un tânăr a atras atenția că de 3 ani se fac sesizări către oficialități pentru a se găsi o soluție. De exemplu, s-au solicitat amplasarea unor camere video. Primarul Radu Mihaiu a dat asigurări că se încearcă găsirea unor soluții cât mai rapide. ”Sunt mulți copii în zonă”, a remarcat o femeie prezentă la discuție, care a implorat să se facă ceva și pentru ei.

”N-a pierdut controlul, s-au certat între ei și au pierdut controlul. Mi-au omorât singurul copil. Și m-am chinuit mult să îl fac”, a declarat unul dintre părinții victimelor.

 

Oamenii prezenți s-au oferit chiar să vină cu propriile soluții. De exemplu s-au arătat dispuși să pună mână de la mână pentru a cumpăra limitatoare de viteză. De altfel, fratele uneia din fetele moarte în accidentul din Sectorul 2 a declarat, luni, că a cerut de mult timp primăriei să monteze limitatoare de viteză. Însă administrația locală ar fi motivat că nu sunt bani.

Imediat după accidentul de sâmbătă seara, localnicii au luat-o la bătaie pe șoferița de 57 de ani și pe soțul ei, care au ajuns la spital. O problemă a străzii Mențiunii, așa cum a arătat ancheta oficială, este faptul că strada respectivă, ca și cele din proximitate, sunt deosebit de înguste. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în cartierul Andronache arată că am fi putut asista la una dintre cele mai mari tragedii rutiere, petrecute în ultimii ani, în țara noastră.