De luni seara, strigătele deţinuţilor din Iaşi au asurzit oraşul. Sute de reţinuţi îşi strigă nemulţumirile cu privire la abuzurile din penitenciar. 

Potrivit publicaţiei locale Bună Ziua Iaşi, motivul revoltei este faptul că în inchisoarea din Iaşi legea de face cu bătaia. Deţinuţii susţin că sunt ţinuţi într-un mediu în care informaţia publică ajunge foarte greu şi sunt amăgiţi zilnic cu un orar fals. Totul ar fi început după ce, zilnic, în timpul ştirilor de la ora 19:00 transmisiunea era întreruptă. 

"Luni, în jurul orei 19:00, la Penitenciarul Iaşi, mai mulţi deţinuţi şi-au manifestat verbal nemulţumirea faţă de condiţiile de detenţie şi posibile acte de clemenţă ce ar putea fi adoptate. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative, a fost alarmat personalul unităţii. Precizăm că s-au purtat negocieri cu deţinuţii, nu au fost exercitate acte de violenţă împotriva acestora. În funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, administraţia penitenciarului va acţiona gradual, pentru restabilirea ordinii", se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi. 

Protestele continuă şi astăzi în curtea penitenciarului, iar deţinuţii ameninţă că nu se vor opri aici dacă nu se va schimba conducerea. Potrivit surselor locale, directorul închisorii s-a ascuns în birou de frica deţinuţilor.