Evenimentul Zilei > EVZ Special > REVISTA PRESEI. Rusia se pregătește de RĂZBOI, explozia de NAVETIȘTI și EMIGRAȚIA masivă
REVISTA PRESEI. Rusia se pregătește de RĂZBOI, explozia de NAVETIȘTI și EMIGRAȚIA masivă

REVISTA PRESEI. Rusia se pregătește de RĂZBOI, explozia de NAVETIȘTI și EMIGRAȚIA masivă

„Ziarele sunt pline azi de materiale interesante, de la un interviu în exclusivitate cu Mircea Băsescu, la manevrele militare ale Rusiei care prevestesc un război, migrația românilor și salariile IT-iștilor comparate cu cele ale fetele care fac video-chat.

„Vă doresc ca ziarul pe care ați cheltuit nebunește 3 lei și cafeaua să vă însenineze ziua!”, este urarea lui Dan Andronic pentru cititori, în revista presei de astăzi.

NATO, îngrijorată de transparenţa Rusiei în privinţa Zapad 2017: „O PREGĂTIRE SERIOASĂ ÎN VEDEREA UNUI MARE RĂZBOI”

Generalul ceh Petr Pavel, şeful Comitetului Militar al NATO, consideră că există motive de îngrijorare faţă de manevrele militare la scară largă Zapad-2017 pe care le desfăşoară în prezent Rusia şi Belarusul, care pot fi considerate ”o pregătire serioasă în vederea unui mare război”, relatează The Associated Press. NATO încearcă să-şi restabilească comunicaţiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice ”consecinţe neintenţionate ale unor eventuale incidente în timpul exerciţiului”, a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru AP generalul Petr Pavel.

Județele în care numărul navetiștilor s-a triplat în ultimul deceniu

Numărul de navetiști din județele Teleorman, Ialomița, Giurgiu sau Călărași spre București aproape s-a triplat în ultimii 10 ani, potrivit unui studiu realizat recent de Banca Mondială. Locuitorii acestor județe au devenit dependenți de locurile de muncă din capitală.

De altfel, Bucureştiul este oraşul care atrage cel mai mare număr de navetişti din ţară (peste 252.000 de lucrători numai în oraş şi 331.000 dacă se ia în considerare şi zona sa urbană funcţională). În afară de faptul că numai oraşul generează aproximativ 25% din PIB-ul naţional şi peste 1,1 milioane de locuri de muncă, acesta este nucleul zonei cu cea mai mare densitate de populaţie şi de întreprinderi.

Români pe harta marilor migrații. AI NOŞTRI EMIGREAZĂ PE RUPTE

Conform unor statistici întocmite de experți ONU anul trecut, România se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește migrația. Concret, între 2000 și 2015, numărul românilor plecați în străinătate a crescut cu peste 7% anual. În această privință, doar Siria ne depășește, cu un procentaj de circa 13%. Sirienii însă își părăsesc țara pentru a scăpa de urgia războiului. Ceea ce, desigur, nu este și cazul nostru.

Statisticile ONU arată că anul trecut circa 3,4 milioane de români trăiau peste hotare, alcătuind ceea, îndeobște, numim „diaspora românească“. 

Citește mai departe pe Blogul lui Dan Andronic